VUČIĆ: Ana Brnabić mandatar za sastav nove vlade Srbije 

Datum:

Share post:

Ana Brnabić mandatar za sastav Vlade Srbije, kazao predsjednik Srbije.

Na osnovu ustavnih ovlašćenja, predsjednik Srbije predložio kandidata za predsjednika Vlade.
Kazao je da će njen mandat u vladi biti ograničen.

Vučić je rekao da bi nova Vlada Srbije trebalo da bude formirana u narednih 20 dana. Kazao je da će biti velikih promjena u vladi i da su pred Anom Brnabić veliki zadaci i važno je da se na to koncetrišemo.

Dodao je da je Ane Brnabić za mandatara izabrana dogovorom.

TESTNA REKLAMA

“Ovo je naš dogovor, i Ane, i Miloša Vučevića i Siniše Malog. Kod nas nema trzavica, svađa, problema. Mi smo za ovo vrijeme postali prijatelji i dobro znamo šta radimo i koliko je važno da sačuvamo stabilnost države u ovom trenutku”, rekao je Vučić.

On je naveo i da će Miloš Vučević, za kojeg je i ranije rekao da će svakako biti u vladi, unijeti dodatnu dozu ozbiljnosti i odgovornosti, i pripremiti se za neki budući period, za neku značajniju državnu funkciju, kao i Siniša Mali.

“U Anu Brnabić imam bezgranično povjerenje. Ona je pokazala marljivost. Jedan od razloga, kada sam konačno odlučio, bio je što je jedan od narodnih poslanika rekao da je za nas problem da izaberemo Anu, jer je satanizovana. Tog trenutka sam odlučio da nju izaberemo. Zato što je satanizovana, a satanizovali su je najgori u Srbiji”, rekao je Vučić.

On je istakao da je reč o ženi koja je uradila orgoman posao za zemlju, koja je spremna da razgovara 13 sati sa poljoprivrednicima, radila i čini teške stvari od kojih drugi beže.

“Ponosan sam na takvog saradnika i što na jednu od najvažnijih funkcija u zemlju, mogu da predložim sposobnu, obrazovanu ženu, marljivu i pre svega lojalnu Srbiji”, rekao je Vučić i primijetio da nekima smeta što ona neće da govori loše o njemu, ili nekim drugima.

Pred njom je, dodao je, težak posao da sastavi vladu.

“Predstoji nam težak period, mislim da će doći do ukrupnjavanja političke scene, jer će morati da se odvoje oni odgovorni, malo desno i malo levo od centra, u odnosu na one koji bi zemlju uništili za pet minuta, desničari puni patriotskih floskula, sa kojima ne brzo ne bismo imali za plate, i najgori ljevičari tobož, veliki liberali, koji bi uništili sve nacionalno i državotvorno u zemlji”, rekao je Vučić.
Naveo je da će vlada biti formirana u 20 dana.
“Nije pitanje da li će za 15 ili 25… Važno je da vlada bude dobra, da bude mnogo promjena, nove energije, da ljudi grizu, da se bore za zemlju, da rade predano, srčano, da ovu tešku zimu i jesen preživimo”, rekao je Vučić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...