VUČEVIČ, MINISTAR ODBRANE SRBIJE: Oboreni dron došao iz pravca Jarinja

Datum:

Share post:

 Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je večeras da je Vojska Srbije dejstvovala na dron koji se kretao iz pravca Jarinja ka opštini Raška, i koji je uočen iznad vojnih objekata.

On je rekao da je dron oboren modernim elektronskim uređajima, ne upotrebljavajući protivavionske topove i mitraljeze ili druga sredstva i oruđa Ratnog vazduhoplovsta i protivvazdušne odbrane.

„Vojska Srbije je zaštitila nebo nad Srbijom i pokazala ispravnost pravovremenog reagovanja državnog vrha, da nemamo barijera i prepreka. Čestitam pripadnicima Vojske Srbije na akciji i preciznosti, na odlučnosti da štite nebo. Nebo nad Srbijom je bezbedno“, rekao je ministar.

Vučević ističe da je jasno odakle dolazi dron iz pravca kojim se kretao, i da će istraga utvrditi ko bi mogao da bude upravljač.

TESTNA REKLAMA

„Videćemo naravno ko bi mogao da bude i proizvođač“, dodao je on.

Čestitajući pripadnicima Vojske Srbije na preciznoj i efikasnoj akciji, on je istakao da je Vojska Srbije potvrdila svoju spremnost i sposobnost da odgovori svim izazovima, dok je Srbija, kako je naveo, pokazala da nije džak za udaranje i da niko ne treba da je potcjenjuje.

„Nemojte nas potcenjivati, razumite naše jasne i glasne poruke. Vratimo se za pregovarački sto i pustite agresivne aktivnosti koje su opasnost za ceo region. Mi smo za razgovore i kompromis, ne želimo da ratujemo, jer smo u 20. veku stradali ratujući kad je trebalo i kada nije. Ali, nemojte da mislite da smo zbog opredljenja da treba razgovarati i čuvati mir slabi i kukavice“, poručio je Vučević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

”Od Baha do Sevdaha” – koncert Siniše Pajića u Bijeljini (foto)

Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ organizuje koncert Siniše Pajića pod nazivom ”Od Baha do Sevdaha” 6. decembra 2022....

Dragan Marinković Maca: „Da li smo komični u svojoj tragičnosti ili tragični u svojoj komičnosti, vječno pitanje…“ (video)

Dragan Marinković Maca, poznati srpski glumac i reditelj, bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini u emisiji "Razgovor...

Koncert Dženana Lončarevića na otvaranju Brčko City Parka

Najveći retail park u Bosni i Hercegovini, otvara se 8.12.2022. godine. Na preko 28 000 kvadrata, sa 450...

POBJEDA KOŠARKAŠICA LAVOVA U PETOM KOLU PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Nakon kraće pauze uslovljene reprezentativnim obavezama u kvalifikacijama za Eurobasket, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvo Bosne...