VUČEVIČ, MINISTAR ODBRANE SRBIJE: Oboreni dron došao iz pravca Jarinja

Datum:

Share post:

 Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je večeras da je Vojska Srbije dejstvovala na dron koji se kretao iz pravca Jarinja ka opštini Raška, i koji je uočen iznad vojnih objekata.

On je rekao da je dron oboren modernim elektronskim uređajima, ne upotrebljavajući protivavionske topove i mitraljeze ili druga sredstva i oruđa Ratnog vazduhoplovsta i protivvazdušne odbrane.

„Vojska Srbije je zaštitila nebo nad Srbijom i pokazala ispravnost pravovremenog reagovanja državnog vrha, da nemamo barijera i prepreka. Čestitam pripadnicima Vojske Srbije na akciji i preciznosti, na odlučnosti da štite nebo. Nebo nad Srbijom je bezbedno“, rekao je ministar.

Vučević ističe da je jasno odakle dolazi dron iz pravca kojim se kretao, i da će istraga utvrditi ko bi mogao da bude upravljač.

„Videćemo naravno ko bi mogao da bude i proizvođač“, dodao je on.

Čestitajući pripadnicima Vojske Srbije na preciznoj i efikasnoj akciji, on je istakao da je Vojska Srbije potvrdila svoju spremnost i sposobnost da odgovori svim izazovima, dok je Srbija, kako je naveo, pokazala da nije džak za udaranje i da niko ne treba da je potcjenjuje.

„Nemojte nas potcenjivati, razumite naše jasne i glasne poruke. Vratimo se za pregovarački sto i pustite agresivne aktivnosti koje su opasnost za ceo region. Mi smo za razgovore i kompromis, ne želimo da ratujemo, jer smo u 20. veku stradali ratujući kad je trebalo i kada nije. Ali, nemojte da mislite da smo zbog opredljenja da treba razgovarati i čuvati mir slabi i kukavice“, poručio je Vučević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na koji način SDS planira da izađe iz problema zbog sankcija i gašenja računa? (foto)

-Cilj je da Srpska demokratska stranka nastupi na izborima pod svojim imenom (SDS) i sa svojim računom, ali...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici vodi BiH ka mirnom razlazu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu dio Podrinja bez električne energije

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u srijedu 24. aprila 2024. godine, izvoditi radove na godišnjem...

Bijeljinska Biblioteka danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava odobravanjem popusta na godišnju članarinu u visini od 50% (video)

Bijeljinska Biblioteka "Filip Višnjić" danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava i tim povodom odobrava popust od...