Vrtić „Dragan i Zoran“ obilježio krsnu slavu Sv. Nikolu (foto)

Datum:

Share post:

Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ danas je po 22. put obilježio krsnu slavu „Sveti Nikola“, zaštitnika  ove ustanove i zaštitnika djece.

Goran Gašić, direktor dječijeg vrtića „Dragan i Zoran“ istakao je da je današnji dan prilika da mališane nauče tradiciji i poštovanju običaja.

„Danas ćemo da dočekamo naše drage prijatelje i goste gdje ćemo uz služenje sveštenika SPC i prisustvo kuma naše ustanove, Jovana Cvjetkovića, proslaviti ovaj svečani dan na najbolji mogući način. Nakon lomljenja slavskog kolača, mališani iz starijih vrtićkih grupa izvešće prigodan program koji su pripremili sa svojim vaspitačima“, rekao je Gašić.

Obilježavanju krsne slave vrtića „Dragan i Zoran“ prisustovali su i predstavnici Gradske uprave, Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina i Gradonačelnik Ljubiša Petrović.

TESTNA REKLAMA

Đurđević je rekao da je cilj Skupštine da se poveća obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

„U ovom sazivu, Skupština Grada je obezbjedila dodatna sredstva za subvenciju za boravak djece u privatnim vrtićima. Mislim da će naredne godine biti direktna podrška privatnim vrtićima kako bi uspjeli da prošire kapacitete i da što veći broj naše djece bude obuhvaćen predškolskim obrazovanjem“, rekao je Đurđević.

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Grada Bijeljina, danas je poželio srećnu slavu i dobro zdravlje svim zaposlenim u vrtiću „Dragan i Zoran“, a mališanima, pored zdravlja, radost i osmjehe.

„Ovo je ujedno prilika i da im poželimo još mnogo dobrih rezultata, lijepih trenutaka i da naši mladi naraštaji izrastu u dobre ljude. Znamo da se ovde radi posvećeno, marljivo i da se sigurno postižu i dobri rezultati. Nama preostaje da kao Grad podržavamo rad vrtića, te smo za ovu godinu rebalansom budžeta predvidjeli, po prvi put, stavku koja se odnosi na direktnu podršku radu privatnih vrtića u iznosu od 40.000KM koja će biti raspoređena po broju djece koja se nalaze u privatnim vrtićima“, rekao je Gradonačelnik.

Vrtić „Dragan i Zoran“ trenutno pohađa 315 mališana sa kojima rade 32 edukovana zaposlena radnika.  Interesovanje za upis prevazilazi kapacitete, što je zapravo potvrda kvaliteta rada u ovoj ustanovi.

Vrtić je otvoren  3. septembra 2001. godine i od tada, više nego uspješno, plovi u atmosferi povjerenja između odraslih i djece, te toplini i ljubavi, uz visoku kulturu ophođenja, u težnji da budu kvalitetan vrtić u kojem vlada radost i borave srećna i zadovoljna djeca. Kada je osnovan ovaj vrtić je bio među prvim privatnim predškolskim ustanovama u RS, a ono po čemu je svakako prvi, zahvaljujući osnivačima Novki i Radivoju Jeliću, je to da je ovo prva privatna predškolska ustanova koja radi u namjenski građenom modernom objektu, koji ima izgled broda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...

SMIJENJEN direktor OŠ u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine (foto)

Dosadašnji direktor JU OŠ ’’Stevan Nemanja’’ u Gornjem Draaljevcu Lalo Perić (SNSD) razriješen je te dužnosti zbog kako...