Vrtić „Dragan i Zoran“ obilježio krsnu slavu Sv. Nikolu (foto)

Datum:

Share post:

Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ danas je po 22. put obilježio krsnu slavu „Sveti Nikola“, zaštitnika  ove ustanove i zaštitnika djece.

Goran Gašić, direktor dječijeg vrtića „Dragan i Zoran“ istakao je da je današnji dan prilika da mališane nauče tradiciji i poštovanju običaja.

„Danas ćemo da dočekamo naše drage prijatelje i goste gdje ćemo uz služenje sveštenika SPC i prisustvo kuma naše ustanove, Jovana Cvjetkovića, proslaviti ovaj svečani dan na najbolji mogući način. Nakon lomljenja slavskog kolača, mališani iz starijih vrtićkih grupa izvešće prigodan program koji su pripremili sa svojim vaspitačima“, rekao je Gašić.

Obilježavanju krsne slave vrtića „Dragan i Zoran“ prisustovali su i predstavnici Gradske uprave, Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina i Gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Đurđević je rekao da je cilj Skupštine da se poveća obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

„U ovom sazivu, Skupština Grada je obezbjedila dodatna sredstva za subvenciju za boravak djece u privatnim vrtićima. Mislim da će naredne godine biti direktna podrška privatnim vrtićima kako bi uspjeli da prošire kapacitete i da što veći broj naše djece bude obuhvaćen predškolskim obrazovanjem“, rekao je Đurđević.

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Grada Bijeljina, danas je poželio srećnu slavu i dobro zdravlje svim zaposlenim u vrtiću „Dragan i Zoran“, a mališanima, pored zdravlja, radost i osmjehe.

„Ovo je ujedno prilika i da im poželimo još mnogo dobrih rezultata, lijepih trenutaka i da naši mladi naraštaji izrastu u dobre ljude. Znamo da se ovde radi posvećeno, marljivo i da se sigurno postižu i dobri rezultati. Nama preostaje da kao Grad podržavamo rad vrtića, te smo za ovu godinu rebalansom budžeta predvidjeli, po prvi put, stavku koja se odnosi na direktnu podršku radu privatnih vrtića u iznosu od 40.000KM koja će biti raspoređena po broju djece koja se nalaze u privatnim vrtićima“, rekao je Gradonačelnik.

Vrtić „Dragan i Zoran“ trenutno pohađa 315 mališana sa kojima rade 32 edukovana zaposlena radnika.  Interesovanje za upis prevazilazi kapacitete, što je zapravo potvrda kvaliteta rada u ovoj ustanovi.

Vrtić je otvoren  3. septembra 2001. godine i od tada, više nego uspješno, plovi u atmosferi povjerenja između odraslih i djece, te toplini i ljubavi, uz visoku kulturu ophođenja, u težnji da budu kvalitetan vrtić u kojem vlada radost i borave srećna i zadovoljna djeca. Kada je osnovan ovaj vrtić je bio među prvim privatnim predškolskim ustanovama u RS, a ono po čemu je svakako prvi, zahvaljujući osnivačima Novki i Radivoju Jeliću, je to da je ovo prva privatna predškolska ustanova koja radi u namjenski građenom modernom objektu, koji ima izgled broda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom...

Bijeljinske rukometašice grabe ka tituli (foto)

Dva dana, dvije utakmice i dvije pobjede! Ostvarile su ovo rukometašice ŽRK "Radnik" iz Bijeljine koje su proteklog...

MZ “POPOVI“: Bez i malo stida gradonačelnik se oglasio u vezi Doma kulture u Popovima! (foto)

Na tekst gradonačelnika Bijeljine oko neodržavanja prostorija u Domu kulture Popovi oglasila se i  MZ Popovi preko FB...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Užasan simak iz Popova – neodgovornost i neodržavanje Doma kulture (foto,video)

-Nemojte da ovakve slike se šire iz naših sela, molim vas, minimum koji možemo uraditi je da pokupimo...