Vrijedni Semberci u DOKTORU prepoznali vlastitu ŽIVOTNU PRIČU

Datum:

Share post:

Iako je u trku za gradonačelnika Bijeljine ušao prilično kasno, dok je SDS bio u vremenskom škripcu, Ljubiša Petrović je uspio realtivno lako da porazi Miću Mićića.
 

Neprikosnoveni vladar Bijeljine u posljednjih 15 godina moraće da preda ključeve grada mlađem političkom protivniku, za čiji se životni put ne može reći da je običan.

Život na selu

Ljubiša Petrović živi na porodičnom imanju u Crnjelovu. Roditelji mu se bave poljoprivredom, a njegova porodica je na glasu kao izuzetno vrijedna, čestita i cijenjena.

Dok je studirao, Ljubiša je svaku fakultetsku godinu završavao u junu kako bi tokom ljeta mogao da pomogne svojima na imanju. Nikada se toga nije stidio nego je s ponosom isticao da je seljačko dijete, koje je naviklo na obaveze i rad, što je potvrdio i tokom školovanja.

Svi koji ga bolje poznaju vjeruju da će takav biti i u svom političkom angažovanju.

TESTNA REKLAMA

Odbornik

Kao kandidat SDS, kojeg su podržali PDP i Srpska napredna stranka, Petrović je na lokalnim izborima dobio najveće povjerenje birača Semberije. Za Petrovića je glasalo 23.661 glasač ili 47,48 odsto, dok je Mićić ostao na 20.214 glasova ili 40,56 odsto.

 

FOTO: SDS

 

Petrović je mandat odbornika dobio na listi Pokreta “Uspješna Srpska dr Zlatko Maksimović”, čiji je lider, podsjetimo, 2016. godine izgubio upravo od Mićića sa samo 781 glasom manjka.

Već u julu 2017. Petrović postaje predsjednik Gradskog odobra Pokreta, koji, međutim, napušta godinu dana kasnije. Kako je objasnio, bio je nezadovoljan načinom vođenja politike prema članstvu i lošim izbornim rezultatom.

U radu Gradske skupštine je nastavio da djeluje kao član tada jedinstvenog SDS. Nakon uspostavljanja nove skupštinske većine i isključenja Miće Mićića iz SDS, Petrović je jedno vrijeme bio neopredijeljen, ali je svoj politički put nastavio ipak uz Mirka Šarovića.

Kampanja

Na početku ovogodišnje kampanje izjavio je da se politički angažovao kako bi se izborio za bolji život pojedinca i bolji društveni, socijalni, ekonomski i kulturni položaj svakog građanina.

– Štitiću interese svakog sugrađanina, odgovorno i časno služiti narodu koji me podržao. Zahvalan sam narodu koji je to prepoznao, mojoj SDS, ali i koalicionim partnerima. Okupljaćemo se oko dobrih ideja, koje se tiču svih, od mališana do penzionera. Nisam se kandidovao protiv nekog, ja sam se kandidovao za narod Bijeljine – rekao je Petrović.

 

FOTO: SRNA

 

Onima, koji mu nisu ukazali povjerenje Petrović je poručio da neće praviti razlike i dijeliti svoj narod, nego će biti gradonačelnik svakog građanina.

– Treba da ostanemo da živimo i radimo na ovim prostorima i s jednom snažnom pronatalitetnom politikom, da nas bude što više. Idemo da radimo, u realizaciju ideja, ne isljučujući nikoga, ne baveći se destruktivnom nego konstruktuvnom politikom. Ovo je poruka i za građane, ali i političke partije. Popravljaćemo sve ono što je bilo loše i graditi bolju budućnost – poručio je Petrović.

Izazovi

Poznavaoci političkih prilika, međutim, ocjenjuju da je njegov uspjeh Pirova pobjeda. Činjenica je da SNSD ima najviše glasova, 22,43 odsto, za lokalni parlament i da će, uz mandate koalicionih partnera, imati dvije trećine u skupštini Grada.

Već dan poslije izbora 11 političkih subjekata u Bijeljini potpisalo je sporazum o saradnji i formiranju skupštinske većine, tako da će se novi gradonačelnik suočiti s mnogo izazova.

Izvjesno je da će politička scena u Bijeljini u narednom periodu biti veoma turbulentna i postavlja se pitanje kako će se to odraziti na funkcionisanje gradske uprave, ali i same građane.

Odličan student

Ljubiša Petrović je rođen 25. januara 1988. godine u Bijeljini. Završio je srednju medicinsku školu u Bijeljini, a nakon toga i Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu (2007-2013) sa prosječnom ocjenom 9,37, gdje je stekao zvanje doktora medicine.

Upisao je doktorske studije na odsjeku Klinička medicina na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i Specijalističke studije iz radiologije na Medicinskom fakultetu u Foči.

Zaposlen je u Domu zdravlja Bijeljina od 2013. godine u službi hitne medicinske pomoći kao ljekar, a angažovan je i u Fudbalskom klubu Zvijezda 09 od 2015. godine.

MANJA IZLAZNOST, VEĆA RAZLIKA

Malo je nedostajalo da Mićo Mićić ni 2016. godine ne obnovi mandat. Tada mu je protivnik bio još jedan doktor, Zlatko Maksimović.

Mićić je, naime, sakupio samo 781 glas više u odnosu na oponenta.

Možda je upravo zbog toga pomislio da bi priklanjanjem SNSD uspio da ostane u gradonačelničkoj fotelji.

Za razliku od izbora 2016, kada su glasala 65.273 glasača, ovog puta je biračko pravo iskoristio 54.221 građanin, a Mićić je “uknjižio” manjak od 9.911 glasova. Upravo te brojke govore da je Petrovićeva pobjeda mnogo uvjerljivija od ostvarene, matematičke razlike od 3.447 glasova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradski savjeti mjesnih zajednica: Ignorantski odnos Gradske uprave prema potrebama naših građana

  Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti: Gradska uprava u Bijeljini, predvođena gradonačelnikom Petrovićem ignorantski se odnosi prema zahtjevima i...

Prihvatili Vukana, Selak ih više ne zanima: ŠTA JE DOGOVORENO na opozicionom sastanku u Istočnom Sarajevu

Vodeće opozicione stranke, SDS i PDP, prihvatile su listu Za pravdu i red Nebojše Vukanovića kao ravnopravnog partnera...

SUTRA PRES U SNSD: Aktuelni trenutak poljoprivrede u Semberiji

Sutra, 20.08.2022. godine (SUBOTA), sa početkom u 12:00 časova, u prostorijama GrO SNSD Bijeljina (Filipa Višnjića broj 1),...

Srbija donirala prvih 10 miliona za autoput Bijeljina-Rača

Vlada Republike Srpske prihvatila je donaciju Srbije od 10 miliona evra namijenjenu za finansiranje radova na izgradnji autoputa...