Danas je Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina organizovao promociju unapređenja uslova rada u OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina kroz opremanje dva kabineta, školske biblioteke i dodjelu sportskih rekvizita za salu.

”Ove aktivnosti su dio projekta koji se realizuje kao rezultat Direktnog poziva za podnošenje prijedloga projekata partnerskih mjesnih zajednica u okviru nagradnog fonda, koji je raspisan u aprilu 2023. godine u sklopu druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ kojeg sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a finansiraju Vlada Švajcarske i Švedska”, rekla je Ankica Todorović, šef Odsjeka za LER i EI i Koordinator projekta.

Cilj ovog Direktnog poziva je bila podrška realizaciji jednog prijedloga projekta u jednoj od pet partnerskih mjesnih zajednica. Od ukupno pet partnerskih mjesnih zajednica, koje su imale pravo prijave, projekte su podnijele dvije mjesne zajednice od kojih je samo jedna ispunjavala tražene kriterijume i postavljene uslove a to je MZ „Sokolski dom“.

”Na forumu građana MZ „Sokolski dom“, definisano je nekoliko prioritetnih projekata od kojih je jedan sa najvećim brojem glasova bio i opremanje dva kabineta u OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina nakon čega se krenulo u realizaciju javnih nabavki za potrebe škole. Ovo nije prvi Projekat na kojem smo učestvovali, ali nećemo tu stati. Ovo je odlična prilika da pokažemo da je potrebno sarađivati i da se kroz Projekte može unaprijediti i Mjesna zajednica, škola… rekao je Jovica Davidović, predsjednik Savjeta MZ “Sokolski dom”.

Nabavljeno je 78 školskih stolica i 39 klupa, 2 nastavničke katedre i stolice, 1 školska tabla i 24 lopte za fudbal, košarku, rukomet i odbojku. Takođe, nabavljeno je 277 knjige za Školsku biblioteku u OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina, te ukupan iznos nabavljene robe za OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina u sklopu pomenutog Projekta iznosi 17.703,15KM.

”Ovakve donacije su od izuzetne važnosti i za školu i za sami kvalitet nastave. Želim da se zahvalim i Gradskoj upravi i Savjetu MZ na ovoj vrijednoj donaciji i poboljšanju kvaliteta izvođenja nastave i boravka djece u kabinetima”, istakao je za portal Dešavanja u Bijeljini direktor OŠ “Vuk Karadžić” Predrag Račanović.

Cilj projekta „Jačanje uloge MZ u Bosni i Hercegovini – II faza“ jeste unapređenje kvaliteta života građanki i građana u BiH kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građanki i građana u javnom životu, i predstavljaju primjer dobre prakse lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i demokratske promjene na lokalnom nivou.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име