Svake godine na kraju lovne sezone Lovačko udruženje ’’Semberija’’  organizuje zabavu na kojoj se okupi više stotina lovaca iz zemlje i regiona.

Lovačko udruženje ’’Semberija’’ ove godine slavi 105 godina postojanja, a osnovano je 1919. godine.

Te davne 1919 godine, pod okriljem šumske uprave osnovano je Lovačko udruženje prvobitno nazvano ’’Podrinje’’, da bi se kasnije preimenovalo u naziv ’’Semberija“.

Vasilije Savić, predsjednik LU “Semberija“

Savo Minić predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske, kako ističe da je ponosan na sva udruženja koja okuplja Savez, a naročito na LU ’’Semberija’’ koje ove godine slavi 105 godina postojanja.

Radenko Božić, sekretar LU “Semberija“

Udruženje je jedno od pet lovačkih udruženja koje djeluju na području grada Bijeljina. Organizovano je kroz 17 lovnih sekcija i pokriva površinu od 42.000 hektara lovišta.

Sa skoro 1.000 članova predstavlja jedno od najbrojnijih lovačkih udruženja u Republici Srpskoj ali i Bosni i Hercegovini. Pored aktivnih, zaslužnih i počasnih lovaca bijeljinski lovci imaju i veliki broj podmlatka i pripravnika. Svake godine polaganjem lovačkog ispita 30-tak novih lovaca dobija status aktivnog lovca u LU „Semberija“.

-Pored Lovačkog saveza, veliku podršku dobijamo od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS te u posljednje dvije godine od Gradske uprave Grada Bijeljina. Radi se o konkretnim projektima koje naše udruženje prijavljuje, realizuje i na kraju transparentno opravdava potrošena sredstva“, kaže Vasilije Savić, predsjednik LU „Semberija“ dodavši da će bijeljinski lovci u martu obilježiti još jedan jubilej – 30 godina postojanja Lovačkog saveza Republike Srpske.

Na teritoriji od 42.000 hektara  površine ,kojom gazduje LU Semberija, zastupljena je od niske divljači zec,  fazan, divlja patka i prepilica, dok od visoke divljači najzastupljeniji je srndać. Veliki broj  objekata koje posjeduje  LU “Semberija“ izgrađeno je isključivo vlatitim novčanim sredstvima. A sve ove decenije ovo udruženje  uspješno njeguje tradiciju lova na divljač i uporedo razvija dobre odnose i saradnju sa regionalnim lovačkim udruženjima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име