Vodno bogatstvo NAŠE SRPSKE: Trebišnjica – žila kucavica istočne Hercegovine

Datum:

Share post:

Voda iz rijeke Trebišnjice koristi se za vodosnabdijevanje stanovništva, za navodnjavanje poljoprivrednih površina, za proizvodnju električne energije i ostale privredne djelatnosti, u turističke svrhe, sportsko-rekreativne i zabavne aktivnosti.

Praktično, rijeka Trebišnjica daje život istočnoj Hercegovini!

Trebišnjica je jedna od najljepših rijeka u Republici Srpskoj i uvijek je privlačila veliki broj turista, ribolovaca i sve zaljubljenike u prirodu. Kroz istoriju su i brojni strani putopisci opisali ljepotu hercegovačkih pejzaža u kojima Trebišnjica ima posebno mjesto. I danas istočna Hercegovina i Trebišnjica svojom ljepotom privlače veliki broj ljudi sa svih meridijana.

Trebišnjica izvire u blizini Bileće na 398 metara nadmorske visine. Trebišnjica je rijeka ponornica ukupne dužine oko 96,5 kilometara. Površina sliva Trebišnjice je oko 2.250 km2 koji čine površinski i podzemni tokovi koji se slivaju prema Jadranskom moru.

Cijeli sliv rijeke Trebišnjice u Republici Srpskoj ima ogroman vodni potencijal koji je u budućnosti potrebno očuvati i koristiti za dalji napredak ovog dijela Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: deavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...