VODE SRPSKE: Vodostaji u Srpskoj u opadanju, Sava u blagom porastu

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost JU ’’Vode Srpske’’ prenosimo u cijelosti:

Stanje vodostaja u Republici Srpskoj 21. maja 2023.

U nedjelju 21. maja, ujutro u 9:00 časova zabilježeno je dalje opadanje vodostaja svih glavnih vodotoka u Republici Srpskoj (Una, Sana, Vrbas, Bosna, Drina, Trebišnjica, sa pritokama) osim rijeke Save koja je i dalje u blagom porastu zbog protoka povišenog vodenog talasa.

Na vodomjernoj stanici u Gradišci izmjeren je vodostaj rijeke Save od 737 cm, čime je premašena kota vanredne odbrane od poplava (730 cm).

Prema rješenjima Javne ustanove „Vode Srpske“, trenutno su na snazi mjere vanredne odbrane od poplava za poplavno područje Dubičke ravni (sektori I, II, III i IV) i poplavno područje Lijevče polja i Srbačko-nožičke ravni (sektori V i VI).

Na vodomjernoj stanici u Novom Gradu zabilježeno je dalje osjetno opadanje rijeke Une sa visinom vodostaja od 326 cm, u odnosu na jučerašnje mjerenje u 9:00 časova (389 cm).

Na vodomjernoj stanici u Prijedoru zabilježeno je dalje osjetno opadanje rijeke Sane sa visinom vodostaja od 249 cm, u odnosu na jučerašnje mjerenje u 9:00 časova (297 cm).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...