VODE SRPSKE: Vodostaji u Srpskoj u opadanju, Sava u blagom porastu

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost JU ’’Vode Srpske’’ prenosimo u cijelosti:

Stanje vodostaja u Republici Srpskoj 21. maja 2023.

U nedjelju 21. maja, ujutro u 9:00 časova zabilježeno je dalje opadanje vodostaja svih glavnih vodotoka u Republici Srpskoj (Una, Sana, Vrbas, Bosna, Drina, Trebišnjica, sa pritokama) osim rijeke Save koja je i dalje u blagom porastu zbog protoka povišenog vodenog talasa.

Na vodomjernoj stanici u Gradišci izmjeren je vodostaj rijeke Save od 737 cm, čime je premašena kota vanredne odbrane od poplava (730 cm).

Prema rješenjima Javne ustanove „Vode Srpske“, trenutno su na snazi mjere vanredne odbrane od poplava za poplavno područje Dubičke ravni (sektori I, II, III i IV) i poplavno područje Lijevče polja i Srbačko-nožičke ravni (sektori V i VI).

Na vodomjernoj stanici u Novom Gradu zabilježeno je dalje osjetno opadanje rijeke Une sa visinom vodostaja od 326 cm, u odnosu na jučerašnje mjerenje u 9:00 časova (389 cm).

Na vodomjernoj stanici u Prijedoru zabilježeno je dalje osjetno opadanje rijeke Sane sa visinom vodostaja od 249 cm, u odnosu na jučerašnje mjerenje u 9:00 časova (297 cm).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sedam godina od smrti legendarnog Muhammeda Alija

Prošlo je sedam godina od smrti Muhammeda Alija, jednog od najharizmatičnijih boksera svijeta svih vremena i velikog borca...

BIJELJINA: FK “Podrinje“ iz Janje igra odlučujuću utakmicu za opstanak u Prvoj ligi Srpske

Prva liga Republike Srpske: Bitka za opstanak  Posljednjih 90 minuta prvoligaškog karavana za sezonu 2022/23 biće odigrano u subotu...

MINISTAR MINIĆ: Optužbe iz bijeljinske Gradske uprave su isključivo politikantske prirode

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić prokomentirisao je optužbe koje su na njegov i račun...

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora (foto)

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora U Ugljeviku je održan prvi sastanak...