“VODE SRPSKE“: Usaglašeni prijedlozi za UREĐENJE DRINE kod Pavlovića mosta

Datum:

Share post:

Na sastanku Zajedničke komisije Srbije i Republike Srpske usaglašen je niz konkretnih zaključaka i prijedloga za uređenje korita rijeke Drine, posebno u dijelu uzvodno od Pavlovića mosta kod Bijeljine, s ciljem povećanja proticajnog profila i sprečavanja erozije obala, saopšteno je danas iz Javne ustanove “Vode Srpske”.
 

Kako se navodi, time bi se povećao protok rijeke Drine u slučaju nadolazećih velikih voda, odnosno smanjio obim izlivanja i plavljenja naselja i poljoprivrednih površina sa obje strane Drine.


 

Usvojeni zaključci sa konkretnim prijedlozima rješenja, putem nadležnih ministarstava biće proslijeđeni na razmatranje i odobrenje vladama Republike Srpske i Srbije.

U Beogradu je juče održan sastanak Zajedničke komisije u okviru Sporazuma o saradnji u oblasti integralnog upravljanja vodama donjeg toka rijeke Drine.

Ovom prilikom analiziran je rad Zajedničke komisije u prethodnom periodu i konstatovano da je po potpisanom sporazumu postignut visok nivo saradnje između Srbije i Srpske.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...