VODE SRPSKE: Situacija stabilna, neprekidno pratimo situaciju

Datum:

Share post:

Drina se postepeno povlači, ali Sava još zabrinjava Semberce. Iz preduzeća Vode Srpske neprekidno prate situaciju. Na snazi je redovna odbrana od poplava od rijeka i Save i Drine, kaže direktor „Voda Srpske“.

„Konstantno je Sava u blagom porastu, a sa druge strane rijeka Drina je u stalnom opadanju nivoa samog vodotoka tako da u principu stanje možemo reći da je stabilno, tako da očekivani je blagi rast rijeke Save, on je sad na nivou redovne odbrane od poplava, mislim da nećemo dostići kotu vanredne odbrane od poplava“, kaže Miroslav Milovanović, direktor JU Vode Srpske.

Zahvaljujući zajedničkj koordinaciji svih subjekata zaštite i spašavanja, prošlo se sa najmanjim štetama i posljedicama, kažu u Civilnoj zaštiti. 

„Pratili smo situaciju i uzvodno od Drine i na svim hirdocentralama i akumulacijama. Što se tiče Save, Sava je unazad sedam dana u porastu, ali je to talas koji će na Savi da kažemo biti problematičan i pojačan oprez i pojačanu pažnju izazvati u naredna tri dana, a ono što Sava može da poplavi  jesu nebranjeni dijelovi, mahom da zaplavi“, kaže Milan Novitović, v.d. direktor RUCZ.

Zahvaljujući Savskom nasipu nećemo gledati najgori scenario. Savski nasip svom dužinom je stabilan, kompletan je u funkciji. Rekonstrukcija svih crpnih stanica u Semberiji je ono što je preostalo od radova.

„Savski nasip je jedan od najvažnijih ako ne i najvažniji objekat odbrane od poplava u Republici Srpskoj. Ukupna dužina od oko 200 km je u potpunosti u funkciji i kada je u pitanju poplavno područje Semberije. Prethodnih godina je jako puno uloženo novca u njegovu sanaciju i rekonstrukciju nakon poplava 2014“, kaže Milovanović.

Na svim rijekama i vodotocima trenutno je stabilno stanje u čitavoj Republici Srpskoj. Na Uni, Sani, Vrbasu, Bosni, Drini i kompletnom savskom slivu nema većih promjena.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SINIŠA PAJIĆ: Čast je pjevati za našu Republiku Srpsku i našu Srbiju

Siniša Pajić iz Bijeljine je profesor solo pjevanja i zaposlen je od 2010 godine u Muzičkoj školi „Stevan...

Biciklisti prvu etapu trke završili u Bijeljini – pobjednik biciklista iz Australije (foto)

Učesnici 18. međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" stigli su u Bijeljinu. Biciklista iz Australije Dilan Hopkins, pobjednik je prve etape...

OSTOJIĆ, BO RS: Nismo genocidan narod – Svekoliki srpski narod protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, izrazio je zahvalnost velikom broju građana Srpske što su se odazvali...

DODIK: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995....