“Vode Srpske“ preuzele koncesiju za HE od bivšeg savjetnika Miće Mićića

Datum:

Share post:

Javna ustanova “Vode Srpske” postaje proizvođač struje.

Od Cvijetina Simića, nekadašnjeg savjetnika gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i predsjednika skupštine iz ratnog perioda otkupljene/preuzete su dvije koncesije za gradnju malih hidrocentrala, saznaje portal CAPITAL.

Riječ je o koncesijama za centralu “ATC” koja bi trebala da se gradi na Majevičkom obodnom kanalu i MHE “Gradac” na ušću Majevičkog u Glavni obodni kanal.

Simić ove dvije koncesije preko svog preduzeća “ABN Elektrane” iz Velike Obarske ima još od 2010. godine ali nije nikada izgradio, pa su prava i obaveze iz ugovora koji važi do 2040 godine odnedavno su preuzele “Vode Srpske”.

TESTNA REKLAMA

Preuzeli smo prava i obaveze koje je koncesionar već potpisao sa izvođačem radova i proizvođačem opreme. Naše je da mu refundiramo troškove građevinskih dozvola kao i da mu u naredne dvije godine isplatimo 100.000 maraka”, kaže za CAPITAL direktor “Voda” Miroslav Milovanović.

Smatra su napravili dobar poslovni potez.

Mi godišnje za naše crpne stanice za navodnjavanje imamo trošak struje između 300.000 KM pa i do 800.000 na godinjem nivou, kada su ekstremni uslovi. Prema našim kalkulacijama, izgradnjom centrala na vještačkoj kanalskoj mreži očekujemo godišnje prihode od nekih milion maraka, što znači da bi mogli nešto i da zaradimo” kaže on.

Rješenja kojim se odobrava ustupanje ugovora o koncesiji, Vlada Republike Srpske donijela je na sjednici održanoj 14. jula.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...