“Vode Srpske“: Jedna od najuspješnijih poslovnih godina

Datum:

Share post:

„Završili smo sanaciju savskog nasipa u Kozarskoj Dubici i Gradišci u dužini od 14 kilometara, gdje smo imali i klizište u naselju Mlinarice“, rekao je Kikić novinarima.

On je naveo da je uspješo završena i regulacija rijeke Usore u Tesliću i Tavije u Kostajnici. „Završen je i jedan od projekata značajnijih i po obimu i po vrijednosti – regulacija rijeke Drinjače u opštini Šekovići. Vrijednost tog projekta bila je oko šest miliona KM.

Dužina regulacije kroz urbani dio bila je oko tri kilometra, a nakon završetka ovih radova, ne samo da su Šekovići zaštićeni od izlivanja Drinjače, već je omogućena i dalja urbanizacija opštine“, rekao je Kikić. On je istakao da je u ovoj godini počela i sanacija savskog nasipa, dužine oko 100 kilometara. „Započeli smo sanaciju savskog nasipa u Gradišci u dužini od 20 kilometara, radove na savskom nasipu u opštini Srbac u dužini od pet kilometara, sanaciju vrbaskog nasipa u Srpcu u dužini od četiri kilometra, potpisali smo ugovor za sanaciju savskog nasipa u opštini Brod, a realizacija će početi u 2019.

U ovoj opštini imaćemo i regulaciju kanala Sava-Ukrina“, rekao je Kikić. Prema njegovim riječima, u ovoj godini je počela i rekonstrukcija kanalske mreže u Bijeljini, kao i rekonstrukcija majevičkog obodnog kanala, čijim završetkom će grad biti zaštićen, prije svega, od brdskih voda. Kikić je rekao da su „Vode Srpske“, osim ovih mjera iz projekta hitnih mjera zaštite od poplava, realizovale određen broj aktivnosti koje se finansiraju iz Fonda solidarnosti.

TESTNA REKLAMA

„Ukupno je u 2018. utrošeno milion KM na radove, prije svega za uređenje rijeke Bosne u Doboju, za izgradnju vodovodnog sistema Crno vrelo u Banjaluci i Prijedoru, a u Bijeljini za radove na ublažavanju krivine na rijeci Drini i uređenje kanala Drina-Dašnica“, rekao je Kikić. On je naveo da je preostalo da iz Fonda solidarnosti bude realizovano uređenje još jednog dijela majevičkog kanala i uređenje rijeke Lukavac. „Realizovali smo više od 90 odsto zacrtanih ciljeva za ovu godinu kada je riječ o našem budžetu koji je iznosio oko devet miliona KM.

​U finansijskom dijelu sve obaveze u vezi sa naplatom vodnih naknada su urađene, pa možemo reći da je ova godina najuspješnija po tom osnovu jer je ‘ubrano’ više od 20 miliona KM. To je najveći iznos u proteklih 10 godina, od kada se prati ova vrsta naplata“, rekao je Kikić.

Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...