VLADA SRPSKE usvojila informaciju o rješavanju stambenih pitanja izbjeglica

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o realizaciji zajedničkih projekata rješavanja stambenih pitanja izbjeglica, raseljenih lica i povratnika čija je vrijednost 115.600.000 KM.
"Ovim projektima planirano je da se individualnom stambenom izgradnjom i izgradnjom stanova u stambenim zgradama na području Republike Srpske i Federacije BiH iz kategorija raseljenih lica, izbjeglica i povratnika ukupno zbrine 3.144 porodica, a do sada je zbrinuto 1.316 porodica. Preostalih 1.828 porodica planirano je da bude zbrinuto do kraja 2022. godine, do kada je predviđeno i trajanje zajedničkih projekata“, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije u okviru redovnih aktivnosti u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak i lokalnim zajednicama realizuje zajedničke projekte u cilju rješavanja stambenih pitanja raseljenih lica, izbjeglica i povratnika.
Navedena aktivnost odvija se posredstvom četiri zajednička projekta koji se finansiraju donatorskim i kreditnim sredstvima, a to su Regionalni program stambenog zbrinjavanja, Projekat zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja, Projekat rekonstrukcije stambenog fonda /Saudijski razvojni fond/ i Projekat rekonstrukcije stambenog fonda – OPEC /Fond za međunarodni razvoj/. 

USVOJENA INFORMACIJA O SPROVOĐENJU REFORMI U OBRAZOVANJU
Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o realizaciji aktivnosti za sprovođenje reforme u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja u Republici Srpskoj od jula do septembra
"Važnije aktivnosti koje su realizovane su rad na redefinisanju ishoda učenja u cjelovitom razvojnom programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja, te definisanju ishoda učenja u ovom programu prilagođenih osnovnim karakteristikama različitih smetnji kod djece, kao i aktivnosti kojima će se podizati svijest roditelja, stručne i ostale javnosti o važnosti i značaju ranog učenja i učešća u predškolskom vaspitanju i obrazovanju", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja doneseni su novi nastavni planovi i programi za predmete od četvrtog do devetog razreda, programi fakultativne nastave, te programi dodatne nastave.

TESTNA REKLAMA

Izrađeni su stručna i druga posebna uputstva kojima se reguliše sprovođenje male mature i stručno uputstvo za sprovođenje spoljašnjih provjera postignuća učenika.
Urađen je i Priručnik za nastavnike za petnaestominutno vježbanje na početku nastavnog dana u prvoj trijadi, te izvršena digitalizacija sadržaja šest udžbenika.
U oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja završena je revizija zanimanja za koja se obrazuju učenici u Republici Srpskoj, urađena u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske i Zanatsko-preduzetničkom komorom Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske usvojila je Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od obilnijeg snijega od interesa za Republiku Srpsku za period 2020 – 2023. godina.

Donošenjem i sprovođenjem plana biće unaprijeđeno i obezbijeđeno svestranije angažovanje relevantnih subjekata i ostvaren viši nivo pripravnosti u zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara od snježnih padavina i snijega.
Republička uprava civilne zaštite nadležna je za koordinaciju, usklađivanje, praćenje i usmjeravanje svih aktivnosti u vezi za sprovođenjem ovog plana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...