VLADA SRPSKE: U zdravstvenim ustanovama u Srpskoj I DALJE OBAVEZNE MASKE

Datum:

Share post:

Republički štab predložio, Vlada RS usvojila: U zdravstvenim ustanovama u Srpskoj I DALJE OBAVEZNE MASKE

U Republici Srpskoj obavezno je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama, domovima za stare osobe i drugim ustanovama socijalne zaštite za smještaj korisnika, propisano je novom uredbom u vezi sa suzbijanjem virusa korona koju je Vlade Srpske donijela danas na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije.

Republički štab predložio, Vlada RS usvojila: U zdravstvenim ustanovama u Srpskoj I DALJE OBAVEZNE MASKE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Ova uredba bila je na snazi i ranije, a njome se uređuje način izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje ove zaraze i obavezno je nošenje maski za zaposlene, pacijente, korisnike usluga i posjetioce u zdravstvenim ustanovama, te za zaposlene i posjetioce u domovima za stare i drugim ustanovama socijalne zaštite za smještaj korisnika.

Obavezuju se i vaspitno-obrazovne i visokoškolske ustanove da prate epidemiološku situaciju u okviru svoje ustanove i da u saradnji sa nadležnim domom zdravlja preduzimaju potrebne mjere i pravovremeno obavještavaju nadležno ministarstvo, te budu pripremljene za prilagođavanje rada u slučaju pogoršanja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću, piše RTRS.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske, a prestaje da važi 31. marta 2023. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 32 godine od zločina u...

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...