VLADA Srpske POMOGLA porodici Dodik da kupi traktor

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS ove godine je izdašno pomoglo porodični biznis predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Preduzeća u vlasništvu njegovog sina i brata dobila su preko 14 tona regresiranog goriva i oko 90.000 maraka podsticaja, među kojima je i podrška za nabavku traktora.
 

Traktor je kupilo preduzeće „Agro Voće„ iz Laktaša koje je u vlasništvu Gorice i Gorana Dodika. Gorica je Miloradova kćerka koja u centru Banjaluke drži restoran „Agape“ koji je takođe poslovao sa Vladom RS, dok je Goran njegov brat.

Prema privrednim registrima, na čelu preduzeća koje je u 2018. godini imalo prihode od nepunih milion maraka je Pavle Ćorović, Goričin suprug i Dodikov zet, a koji je osnivač nekoliko preduzeća koji uspješno sarađuju sa institucijama Srpske.

Njima je resorno ministarstvo dodijelilo 21.000 maraka za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, u konkretnom slučaju traktora.

 

Takođe 21.060 KM su dobili kao podršku za investicije koje su imali u preradi poljoprivrednih proizvoda.

Za radove u voćnjaku odobreno im je 7.401 litra regresiranog dizel goriva čija je cijena za 0,60 KM po litru jeftinija od onog goriva koje se sipa u automobile.

 

Nešto manje goriva, tačnije 6.900 litara je dobio Igor Dodik i njegovo preduzeće „Fruit eco“ iz Gradiške.

Međutim, Igor je dobio 50.000 maraka za podizanje protivgradnih mreža u voćnjaku i jedan je od dva proizvođača koji su dobili maksimalan iznos. Svi ostali su bili daleko ispod po pitanju podrške.

 

Ni njemu poljoprivreda nije jedini izvor prihoda. Kako je prošle godine priznao njegov otac, on je saradnik u firmi „Prointer“, a koja je poznata po tome što svoje reference stiče isključivo kroz poslovanje sa republičkim institucijama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić – Ljubav prema muzici koja se rodila u djetinjstvu, traje i dan danas

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić bili su gosti emisije „Pjesma za tebe“ i uljepšali veče pratiocima...

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...