Vlada Srpske POKLONILA preduzeću ''MEGA DRVO'' iz Bijeljine oko 2.200 kvadrata zemlje na BUSIJI!?

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske poklonila je Svetozaru Ostojiću, vlasniku preduzeća „Mega drvo“ iz Bijeljine, oko 2.200 kvadrata zemljišta na lokalitetu „Busija“ na Majevici blizu Lopara, na kojem planira izgradnju višemilionskog turističkog projekta. Međutim, investitor je oprezan i poručuje kako neće ništa graditi dok ne bude siguran da će vlast ispuniti preostali dio dogovora koji se, takođe, odnosi na zemljište.
 

Odluka o dodjeli zemljišta bez naknade je donesena na sjednici Vlade 11. juna, kad je projekat izgradnje ovog kompleksa proglašen od posebnog interesa za regionalni ekonomski razvoj.

Zemljište će biti uknjiženo na drugo Ostojićevo preduzeće „Green Hills“.

„Ovlašćuje se ministar trgovine i turizma da u ime Republike Srpske i Vlade zaključi ugovor o ustupanju prava svojine, po prethodno pribavljenom mišljenju Pravobranilaštva“, stoji u odluci Vlade.

Kako se dodaje, Ostojić je obavezan da u naredne četiri godine investira 1,5 miliona maraka, a za dobro izvršen posao mora da uplati 100.000 maraka kao bezuslovnu garanciju.

TESTNA REKLAMA

busijaOstojić otkriva kako će na zemljištu koje mu je dodijelila Vlada RS graditi restoran sa nekoliko apartmana bungalovskog tipa.

Međutim, kako dodaje, tu investiciju će realizovati tek ukoliko bude siguran da će mu biti omogućena kupovina preostalog zemljišta na ovoj lokaciji, a koje se prostire na 400.000 kvadrata.

„Iskren da budem, dok ne dobijem u posjed tih 400 dunuma ne smijem ništa da uradim. Kada taj problem riješim, krećem sa većim investicijama. Svjestan sam da mogu platiti penale ali ako se to ne riješi propašće i ovo prvo oko izgradnje restorana“, kaže Ostojić.

Prema njegovim riječima, kada problem sa preostalim zemljištem bude riješen, a u šta ne sumnja, pored ulaganja u restoran kreću višemilionske investicije koje bi prema njegovim očekivanjima mogle da preporode taj dio Srpske.

„Gradićemo šetačke i biciklističke staze, staze za skijanje, sportske terene svih vrsta. Biće tu i raznih sadržaja za djecu poput bob staze sa liftovima, zabavni park i mnogo drugih sadržaja. U planu je i gradnja apartmanskog naselja gdje će apartmani biti ponuđeni na prodaju. Za kraj, na vrhu Majevice planiramo gradnju hotela sa svim mogućim sadržajima“, zaključio je on.

Inače, ovaj projekat privukao je pažnju brojnih lokalnih zajednica u okruženju koje su uvidjele potencijal ove lokacije. Tako su u opštini Lopare za putnu infrastrukturu u dva navrata uplatili po 100.000 maraka, a pomoć od 100.000 KM uplatila je i Bijeljina. Učešće su bili najavili i u Ugljeviku i Brčkom, ali su se na kraju povukli.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...