Vlada RS vraća AD "Grad" Bijeljini čim se promijeni Statut

Datum:

Share post:

Vlada RS se odlučila da vrati preduzeće Grad iz Bijeljine u svoje vlasništvo zato što nisu ispunjeni zakonski uslovi po kojima bi to preduzeće moglo biti vraćeno Bijeljini, rekla je Srebrenka Golić, potpredsjednica Vlade RS.

 

Odgovarajući na pitanje poslanika SDS-a Tomice Stojanovića na Aktuelnom času u Narodnoj skupštini RS, ona je dodala je da nije tačno da je odluka o promijeni Statut. 

Ona je, naime, istakla da nakon što je Vlada prije dva mjeseca prenijela ovo preduzeće na Bijeljinu stigao je podnesak iz Investiciono razvojne banke RS u kojem je istaknuto da se ova odluka neće moći provesti jer zakon ne predviđa mogućnost ovakvog prenošenja vlasništva.

TESTNA REKLAMA

"Potrebno je promijeniti oblik organizovanja i utvrditi koja je pretežna djelatnost preduzeća. Ako je pretežna djelatnost komunalna, onda po Zakonu o prenosu komunalnih preduzeća može doći do ove realizacije", rekla je Golićeva, precizirajući da je potrebno promijeniti Statut i druge osnivačke dokumente.

Stojanović je rekao da je ova odluka donesena kako bi se SNSD osvetio Bijeljini što nisu glasali za njihovog kandidata za gradonačenika u Bijeljini.

"Ostalo je samo da podnesete tužbu protiv građana Bijeljine za nanošenje duševne boli", rekao je Stojanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...