VLADA RS PRODAJE POTRAŽIVANJA BIJELJINSKE ŠEĆERANE!

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske odlučila je da proda sva potraživanja koja ima prema bijeljinskoj “Šećerani” u iznosu od oko 1,3 miliona maraka, te je čak spremna da se odrekne skoro trećine tog iznosa.
 

Odluka o davanju saglasnosti na ustupanja potraživanja u stečajnom postupku koji se sprovodi nad „Fabrikom šećera Bijeljina“ stupa na snagu iduće sedmice.

Poreska uprava RS zadužena je da sprovede postupak javne konkurencije za ustupanje priznatih razlučnih potraživanja uz obavezno postavljanje uslova da naknada za ustupljena potraživanja ne smije biti niža od 70 odsto priznatih razlučnih potraživanja i uz dostavljanje potrebnih instrumenata obezbjeđenja.

Poreska uprava Republike Srpske zatražila je još prije godinu dana od stečajnog sudije da u izvršnom postupku proda imovinu Fabrike šećera kako bi namirila svoja potraživanja od 1,3 miliona KM.

Kompanija “Pavgord” iz Foče otkupila je ranije 10 miliona KM dugovanja „Šećerane” od drugih povjerilaca.

TESTNA REKLAMA

Prodaja „Fabrike šećera“ u stečaju bila je zaustavljena zbog pandemije virusa korona i uvođenja vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

Imovina “Šećerane” godinama je prodavana po cijeni od 10 miliona KM.

Osim Banjalučanina Gorana Vajkića, koji je za „Šećeranu“ nudio 6,9 miliona KM, za nju su bile zainteresovane i firme „Soltist“ i „Sarijel“ iz Turske, „Niva“ i “Unimont”  iz Srbije, Dragan Guru Đuragin iz Kine, ali su te prodaje propale.

Za „Šećeranu“ je„Pavgord“ ponudio pet miliona maraka.

Skupština povjerilaca „Šećerane“ prošle godine donijela je odluku da je najniži iznos ispod kojeg neće padati cijena fabrike sedam miliona KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...