Vlada RS će TRAŽITI uvođenje vanrednih mjera i U BIJELJINI

Datum:

Share post:

Na današnjoj konferenciji za medije, premijer RS Radovan Višković osvrnuo se i na trenutnu situaciju u Bijeljini, gdje još uvijek nisu uvedene vanredne mjere niti skraćeno radno vrijeme tržnih centara i kafića.
 

-Bijeljinski krizni štab je na sjednici procjenio situaciju na njihovom području i koje mjere da donesu. Obzirom da nemaju u ovom momentu oboljelih, oni nisu primjenili neke restriktivne mjere kao što je Banjaluka. Iako je to isključiva nadležnost opština i gradova, pokušaćemo da utičemo na načelnike i gradonačelnike da primjenjuju iste mjere kao one u Banjaluci.

Višković je istakao da nije logično da Srbija donese odluku o vanrednom stanju, a da se u Bijeljini, koja je u pograničnom području, kaže da kod nas nema oboljelih pa se možemo ponašati malo komtnije.

-Sugerišem na sve načelnike i gradonačelnike da primjene preventivne mjere. Tražiću od njih da ozbiljno shvate situaciju. Nema prostora da neko odlučuje po vlastioj volji jer je u pitanju zdravlje građana i svi se moraju ponašati odgovorno.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org

TESTNA REKLAMA

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...