Vjera u uspjeh, natjerala ga je da napiše knjigu ''Kako sam ja pobijedio rak''

Datum:

Share post:

– U meni se probudio neki inat, riješio sam da živim, da ću pobijediti bolest mada tada nisam uopšte znao ni kada, ni kako. Čak i da ću o mojoj pobijedi napisati knjigu iako nikada nisam pisao.  

Nema tog čovjeka koji će ostati miran kad sazna da boluje od raka, ali poslije prvog šoka na njemu je da odluči kako će se boriti sa tim. 

Lozničanin Vladan Gligorić (41) saznao je prije pet godina da boluje od raka debelog crijeva i odmah je, kako kaže, riješio da pobijedi bolest.

Uprkos dijagnozi koja bi mnoge obeshrabrila toliko je bio uvjeren u uspjeh da je donio i odluku da napiše knjigu o tome, mada se nikada nije time bavio, i dao joj, prije operacije i početka liječenja, naslov “Kako sam ja pobijedio rak”, piše Blic.

TESTNA REKLAMA

Gligorić priča da se nije osjećao dobro, a onda je saznao da boluje od raka debelog crijeva. Poslije pregleda na VMA saznao je i da je bolest zloćudna, u metastazi, da je stigla do pluća tako da se borio sa dva raka istovremeno.

– Laknulo mi je kada sam saznao šta mi je, jer sam znao s čim se moram suočiti. U meni se probudio neki inat, riješio sam da živim, da ću pobijediti bolest mada tada nisam uopšte znao ni kada, ni kako. Čak i da ću o mojoj pobijedi napisati knjigu iako nikada nisam pisao. Imao sam vjerovatno i mnogo sreće jer sam na VMA naišao na prave ljude, a dr Saša Perić, vrhunski gastroenterolog, bio je prva veza sa mojim liječenjem, ozdravljenje je krenulo otkako sam ga upoznao. Danas sam dobro i sada želim da objavim knjigu koju sam napisao za nekoliko meseci, a završio je pre dve godine – kaže Gligorić.

Kada je saznao za bolest bilo mu je, priča, izuzetno važno da čuje da je neko preživio, da sazna tuđe iskustvo, da sa nekim popriča o tome. Ljude saznanje da je rak smrtonosan obeshrabri, predaju se odmah misleći da nema nade, ali moraju vjerovati da bolest može biti pobijeđena, objašnjava on. 

Vjera u uspjeh, natjerala ga je da napiše knjigu “Kako sam ja pobijedio rak”

– Trebao mi je primjer koji će me ohrabriti. Hvala bogu ima takvih i hvatao sam se za njih, a sada i ja to mogu biti nekome. Knjigom želim poručiti da je rak izliječiv, da prosto nema pravila, svaki slučaj je zaseban, ali samo ako nema predaje bez obzira koliko sve to nije uopšte lako. Nisam u knjizi pisao nikakve recepte kako se izliječiti, jesti ovo, piti ono, ovo je moja priča koja možda nekoga motiviše, da mu snage da se bori i pobedi – priča on.

Rukopis su pročitali njegovi prijatelji koji su ga ohrabrili da objavi svoje “pisanije”, za šta sada Gligrić skuplja novac.

– Vjerujem da je čoveku lakše kada shvati da nije sam i da ima neko ko ga razumije i podržava, a znam koliko je meni to značilo uz veliku podršku moje porodice – kaže čovjek koji je odlučio da pobijedi opaku bolest i pobijedio je.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....