VIŠKOVIĆ: U septembru po 1.000KM nezaposlenoj djeci poginulih boraca

Datum:

Share post:

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će u septembru nezaposlenoj djeci poginulih boraca biti isplaćeno 1.000 KM.

Višković je rekao da će u septembru početi i isplata mjesečne pomoći od 750 KM za porodice sa četvoro i više djece u kojima je jedan od roditelja nezaposlen.

On je naveo da će isplata pomoći za višečlane porodice početi čim se prikupe podaci posredstvom udruženja koja okupljaju porodice sa četvoro i više djece.

„Do kraja godine ova sredstva će biti isplaćivana kao jednokratna pomoć, jer je potrebno izvršiti izmjene nekoliko zakona, što će se raditi narednih mjeseci, nakon konstituisanja novog saziva Narodne skupštine“, rekao je Višković za RTRS.

TESTNA REKLAMA

On je ponovio da je odluka o isplati mjesečne pomoći porodicama sa četvoro i više djece, kojih ima oko 1.300, donesena kao jedna od mjera pronatalitetne politike u Republici Srpskoj.

„Republika Srpska je stabilna, likvidna i činjenica je da imamo dobru finansijsku poziciju i da možemo sve ovo finansirati“, naglasio je Višković.

On je rekao da nije isključena mogućnost da novčana pomoć bude uvedena i za porodice sa troje djece u kojima je jedan od roditelja nezaposlen. Govoreći o inflaciji, Višković je naveo da je Vlada Srpske kod kreiranja budžeta predvidjela inflatorna kretanja u ovoj godini, te da je adekvatno reagovala, između ostalog, i povećanjem plata i penzija.

On je podsjetio da je Vlada izdvojila sredstva i za isplatu pomoći mladima, penzionerima i boračkim kategorijama. Premijer je istakao da Republika Srpska bilježi rast prihoda od poreza.

„Ta sredstva od rasta prihoda vratili smo našim građanima“, rekao je Višković i dodao da Srpska bilježi rekordan broj zaposlenih i veću prosječnu platu u odnosu na Federaciju BiH.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Policija u Doboju zaustavila autobuse iz Bijeljine, pregleda spisak putnika i iscrpljuje ljude

Šest autobusa iz Bijeljine zaustavljeno je na ulazu u Banjaluku. Kako saznajemo autobusi su zaustavljeni na auto-putu "9 januar",...

JANKOVIĆ, OŠ DVOROVI: „Podijeli radost, znanje, ljubav“.

Tokom ove sedmice u školi u Dvorovima obilježava se Dječija nedjelja pod sloganom ,,Podijeli radost, znanje, ljubav“. Kroz različite...

Zoran Adžić preko menadžmenta Arene Gradiška ucjenjuje klubove kako bi zabranio prenos Micro mreži

Velika prašina se podigila kada je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, pokušao zabraniti Micro mreži da prenosi sportske događaje...

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...