VIŠKOVIĆ: Šmit da pribavi papire ili da se vrati u svoju zemlju (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je Kristijana Šmita da obezbijedi papire za obavljanje posla u BiH ili da se vrati u svoju zemlju i uživa u životu.

– Krajnje je vrijeme da se odgovara za svoje postupke. U medijima čak izgovaram njegovo ime i prezime, kao pojedinac on me u suštini ne zanima. Ako je dejtonskim ustavom predviđeno da visoki predstavnik u BiH treba da ima potvrdu u Savjetu bezbjednosti UN, a „gospodin dotični“ to nema, onda on ne može biti legalan i kao takav nije priznat u Republici Srpskoj – rekao je Višković, govoreći o najavljenoj uredbi kojom će Šmitu biti zabranjen ulazak u Republiku Srpsku.

Naveo je da nema ništa ni protiv njega ni protiv zemlje iz koje dolazi, naglasivši da bi to isto učinili i da dolazi iz Ruske Federacije ili iz bilo koje zemlje EU.

– Moraš imati validna dokumenta da bi radio posao za koji se predstavljaš. Ono što danas imamo, pogotovo donošenje i nametanje zakona, dovodi nas u poziciju da neko ko je došao turistički u BiH kaže `ja danas ovdje odlučujem, ja se pitam i donosim zakone`“, naveo je on.

Višković je postavio pitanje – šta će izbori u BiH, tolike skupštine, premijeri, ministri, uopšte vlast?

– Imate onda tog čovjeka pa neka on onda preuzme brigu za BiH, neka se brine za plate penzije i druga davanja. Ne, on radi po principu „ja ću birati ono što meni odgovara, a vi se bavite onim čime se ja u životu ne bih bavio“ – rekao je Višković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljina bogatija za Udruženje roditelja djece sa poteškoćama, djece u riziku i djece na marginama „Bijeljinska djeca suncokreti“ (foto)

Bijeljina je danas bogatija za novo udruženje. Naime, danas je u Bijeljini zvanično osnovano Udruženje roditelja djece sa...

Petrović iz SDS ponovo nije izabran za potpredsjednika NS RS (foto)

Poslanik Milan Petrović ponovo je danas bio kandidat SDS za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. Vladajuća većina ga ponovo...

Fond PIO RS: Korisnici koji ostvaruju prava na penziju

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju, pravo na starosnu penziju ima osigura-nik...

Odlaže se „večiti“ derbi

Fudbalski "večiti derbi", 171. duel Partizana i Crvene zvezde, neće biti odigran u srijedu od 19 časova kako...