VIOLETA KOLAROV – pulmolog – alergolog od sada i u Bijeljini

Datum:

Share post:

U naš grad od decembra mjeseca počinje da dolazi i radi  specijalista za plućne bolesti, Doc. dr sci med. Violeta Kolarov, pulmolog – alergolog, koja radi na Institutu za plućne bolesti Kamenica.
 
Ugledna doktorka će ubuduće raditi i pružati specijalističko – konsultativne usluge u klinici „Gala Medica“ u Bijeljini.
 
Rođena je 1974. godine u Novom Sadu, nakon srednje medicinske škole “7. April” u Novom Sadu upisuje Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu gde diplomira 2000. godine.

Iste godine se zaposlila u Institutu za plućne bolesti Vojvodine, gdje i danas radi. 

Specijalistički ispit iz pneumoftiziologije položila je 2007. godine. Januara 2013.g. izabrana je za asistenta na predmetu Interna medicina na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Iste godine stekla je zvanje Primarijusa. Juna 2014. g. odbranila doktorsku disertaciju pod nazivom “Procena depresije kod pacijenata sa astmom i hroničnom opstruktivnom bolesti pluća”. Marta 2015.g. položila je subspecijalistički ispit iz Alergologije sa završnim radom “Plućna oboljenja sa eozinofilijom”  na medicinskom fekultetu u Novom Sadu.

Јuna 2018.g. izabrana u zvanje docenta na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

TESTNA REKLAMA

Violeta Kolarov

Nagrađena je nagradom Univerziteta Novi Sad za mentorstvo studentskog rada koji je postigao izuzetne rezultate na 58. Kongresu studenata biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učešćem.
Godine 2018. završila je Evropsku školu spirometrije.

Bavi se naučnim radom. Aktivno učestvuje na brojnim naučnim i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Govori engleski jezik.

Autor i koautor je u preko 50 stručnih i naučnih radova iz oblasti pulmologije koji su objavljeni u domaćim i stranim časopisima, od kojih je 10 publikovano u indeksiranim međunarodnim časopisima.
Radi na odjeljenju za astmu, Klinike za opštu pulmologiju, Instituta za plućne bolesti Vojvodine.
 
Tokom svoje profesionalne karijere stekla je veliko iskustvo u liječenju pacijenata sa astmom, kako bolničkih tako i ambulatnih pacijenata kroz ambulantni rad u Alergološkoj ambulanti Instituta za plućne bolesti Vojvodine gde se sprovodi dijagnostika astme; redovni kontrolni pregledi pacijenata sa astmom; alergološka ispitivanja (kutano testiranje na standardne inhalatorne alergene), primjenjuje se biološka terapija kod pacijenata sa teškom astmom.
Koordinator i istraživač je u nekoliko kliničkih studija iz oblasti astme i hronične opstruktivne bolesti pluća.

Član je stručnih i naučnih asocijacija, među kojima su:
Društvo ljekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva
Ljekarska komora Srbije
Pneumoftiziološka sekcija Vojvodine
Alergološka sekcija Vojvodine
Evropsko respiratorno udruženje
 
Direktor Specijalističkog centra „Gala Medica“ Bijeljina za portal Dešavanja u Bijeljini kaže: „Klinika „Gala Medica“ sa zadovoljstvom može da objavi i obavijesti građane Bijeljine da smo uspjeli da angažujemo specijalistu pneumoftiziologije, subspecijalistu alergologije, doktorku Violetu Kolarov. Građani Bijeljine imaju potrebu za ljekarom iz oblasti pulmologije i alergologije, za to smo imali sluha i zato smo i angažovali doktorku Violetu Kolarov sa Instituta za plućne bolesti Vojvodine “.
 
Gala Medica tim ljekara je tu za vas, a preglede možete svakodnevno zakazati putem telefona: +387 55 420 999.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...

Kamion srušio naplatnu kućicu na auto-putu Doboj – Banjaluka

Na auto-putu Doboj - Banjaluka, u mjestu Kladari, kamion je udario i uništio naplatnu kućicu na ulazu na...