VIŠKOVIĆ: Srpska uspješno nabavlja vakcine i sprovodi plan imunizacije

Datum:

Share post:

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Sarajevu da Srpska uspješno nabavlja vakcine za svoje građane, da 28. februara dolazi još 20.000 doza, te da se vakcinacija obavlja po usvojenom planu Vlade.
 
Višković je rekao da su se vlasti u Republici Srpskoj odlučile na samostalnu nabavku vakcine kada su vidjele da je zakazao proces putem "Kovaks" mehanizma, te da su vrlo brzo obezbijedile veletrgovca.

– Već smo dobili prve količine vakcina, 28. februara dolazi još 20.000, a sutra ću imati informaciju kada je sljedeća isporuka. Mi idemo svojim putem – izjavio je Višković novinarima nakon sastanka članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom, te premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

On je rekao da je u ugovoru koji je Ministarstvo civilnih poslova potpisalo sa "Kovaksom" naveden rok – prvi kvartal 2021. godine, ali da je danas na sastanku odlučeno da bude upućeno pismo "Kovaksu" i da se traži da ispuni preuzete obaveze.

Višković je ponovio da nije bilo razloga da BiH ne dobije vakcine na vrijeme, jer je Republika Srpska na vrijeme sve ispoštovala, iako se u Federaciji BiH kasnilo.

TESTNA REKLAMA

– Mi smo avansno platili 1.230.000 doza za BiH i to je bilo dovoljno za 20 odsto stanovništva – pojasnio je Višković.
Višković je rekao da Srpska pregovara sa svim proizvođačima vakcina, te da bi se uskoro mogla očekivati i nabavka kineske vakcine.

– Građani Republike Srpske neće morati da čekaju. Sad će krenuti kontinuirana isporuka i ući ćemo u plan vakcinacije onakav kakav je donijela Vlada – poručio je Višković.

Predsjednik Vlade Republike Srpske je rekao da je danas na sastanku pokazana spremnost da "Krajina grup" bude veletrgovac za uvoz i kineske i ruske vakcine za cijelu BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...