U hotelu „Termag“ na Jahorini, pod sloganom „Kroz promenu do uspeha“, uspešno je održana VII konferencija preduzetništva žena u Republici Srpskoj, u organizaciji Privredne komore Republike Srpske, a uz podršku Vlade Švajcarske.

Projekat „Engage, inspire, empower – Women in Business“, koji finansira Vlada Švajcarske, ima za cilj pružiti značajniju i raznovrsniju podršku preduzetništvu žena u Bosni i Hercegovini, sa što većim učešćem žena u ekonomskom razvoju zemlje.

Predsednik Privredne komore RS Pero Ćorić, otvorio je današnju konferenciju i istakao značaj žena preduzetnica, te da se iz tog razloga usmerava veliki broj inicijativa i aktivnosti kroz Savete Privredne komore Republike Srpske i područnih privrednih komora, na jačanju konkurentnosti privrednih društava, povećanju kapaciteta žena preduzetnica, koje su se pokazale kao veoma uspešni lideri u vođenju svojih biznisa.

On je dodao da Savet za žensko preduzetništvo egzistira već 10 godina i da je Privredna komora RS jedna od prvih institucija koja organizovano prati žensko preduzetništvo, da ga promoviše, zagovara, te da je do sada organizovano niz aktivnosti, a jedna od najvećih je svakako i ova Konferencija.

Preduzetništvo žena veoma je bitno za ekonomski razvoj Srpske, s obzirom na to da privrednice stvaraju nove poslove za sebe, ali i za druge, učestvuju u rešavanju mnogih privrednih problema, kao i u iskorišćavanju preduzetničkih mogućnosti.

U nizu zanimljivih govornika, svoja iskustva je prva podelila preduzetnica i investitorka Ingrid Vandervelt, koja je govorila na temu „Upravljanje kroz promenu: liderske strategije u nesigurnim vremenima“.

Takođe, učesnici su uživali i u panelu koji je moderisala Dragana Kokot, generalni sekretar Privredne komore RS, na temu kako je to biti žena preduzetnica na čelu kompanije, kako poboljšati uslove za ljude koji žele da pokrenu svoj biznis, čemu treba da se posvetimo da bismo imali kvalitetan radni odnos u kompaniji i kako zapravo treba da razmišlja lider. Sagovornici u ovom panelu su bili Suzana Sikimić, izvršna direktorica za BiH „Nelt d.o.o.“, Lidija Žigić, predsednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Predrag Zorić, direktor kompanije „Kolektor CCL“, d.o.o. Laktaši i Olgica Samojlović, vlasnica „Hedera Vita“, d.o.o. Loznica.

Današnja Konferencija je završena inspirativnim govorima Branislave Simanić, direktorica Sektora za preduzetništvo u Privrednoj komori Srbije, te Ivane Malovic, direktorica kompanije IDFaktor i karijerne savetnice.

Direktorica Područne privredne komore Bijeljina, Slavica Marković, prisustvovala je na konferenciji, aktivno učestvujući u diskusijama i razmatranjima tema koje su ključne za razvoj ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj. Markovićeva je naglasila važnost ovakvih događaja u podsticanju preduzetničkog duha i pružanju podrške ženama koje su pokretači ekonomskih promena u svojim zajednicama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име