Vico Zeljković najavio povratak na scenu fudbalske A reprezentacije Republike Srpske

Datum:

Share post:

„A“ selekcija mirovala 21 godinu: Povratak na međunarodnu scenu reprezentacije Srpske

Reprezentativne selekcije Republike Srpske vraćaju se na fudbalsku scenu u 2023. godini, u kojoj će biti organizovano nekoliko akcija na domaćem terenu, ali i inostranstvu.

Zoran Deket, koordinator svih reprezentativnih selekcija FSRS, dobio je zadatak da predloži imena, ali i da uspostavi sistem reprezentacija. Posebno zanimljivo će biti oživljavanje “A” selekcije, koja od 2002. godine nije odigrala nijednu utakmicu.

– Razmišljamo u tom pravcu i veoma brzo ćemo razgovarati na tu temu. Sredinom februara imaćemo i sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske na kojoj ćemo utvrditi neke stvari i organizovati reprezentativne selekcije u svim uzrastima, uključujući i seniorsku. Treba da imenujemo i sve selektore, odnosno stručne štabove svih reprezentacija. Radićemo i na reorganizaciji kalendara takmičenja, koji treba da bude podudaran sa istim aktom na nivou Fudbalskog saveza BiH. Imamo i jednu ideju za jun, o kojoj ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme – rekao je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH dao je saglasnost Fudbalskom savezu Republike Srpske da njegove reprezentativne selekcije mogu, u interesu razvoja fudbala, da igraju prijateljske i međunarodne utakmice. Tako je u prethodnom periodu Republika Srpska od pionirske do “U-23” selekcije nastupala u Beogradu, Novom Sadu, Ksantiju, Tripolisu, Udinama, Ženevi, Jablonecu i Sent Poltenu.

“A” reprezentacija Republike Srpske odigrala je tri međunarodna duela, protiv selekcije grčkog grada Kavala na turniru u Gradiški, a 2001. godine imala je turneju u Njemačkoj, gdje se sastala s amaterima minhenskog Bajerna (“B” tim) i drugoligaša, Švajnfurta 05.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...