VETERANI SRPSKE: Optužnicu protiv Dodika ne doživljavamo kao pravni čin nego kao akt poništenja Srpske

Datum:

Share post:

Podizanje optužnice Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika je direktan udar na demokratiju i demokratsku volju građana iskazanu na izborima, saopšteno je iz Udruženja „Veterani Republike Srpske“.

Kako su naveli, optužnica nije usmjerena prema bilo kojem pojedincu i nije slučajno optužen predsjednik Republike, već je usmjerena prema svakom građaninu Republike Srpske.

„Ustav je po definiciji temeljni pravni akt svake države kojim se uspostavlja politički i pravni poredak. Ustav definiše prava i obaveze građana, određuje najviše organe vlasti, njihove međusobne odnose i odnose prema nižim organima i građanima. Ustav Republike Srpske kaže da predsjednik Republike Srpske predstavlja Republiku Srpsku i izražava njeno državno jedinstvo, te smtaramo da je podizanje optužnice protiv predsjednika, zbog toga što je provodio odluke Narodne skupštine, direktan udar udar na demokratiju i demokratsku volju građana“, saopšteno je iz Udruženja „Veterani Republike Srpske“.

Dodali su da „Veterani“  optužnicu ne doživljavaju kao pravni čin nego kao akt poništenja Republike Srpske koja je skupo plaćena u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

„Nećemo dopustiti da se bilo ko igra sa institucijama Republike Srpske. Protiv ovakvog pravnog nasilja spremni smo da se borimo svim demokratskim sredstvima. Nama je Republika Srpska svetinja i mi se prema njoj tako odnosimo“, zaključeno je u saopštenju Udruženja „Veterana Republike Srpske“.  

Tužilaštvo BiH podiglo je danas optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...