Veterani RS pozvali Vladu da ukine finansiranje svih boračkih udruženja

Datum:

Share post:

Veterani Republike Srpske pokrenuli su inicijativu za ukidanje finansiranja iz budžeta svih organizacija, saveza i udruženja koja se bave boračkom problematikom.

– Prošao je i Dan borca. Mi smo u novom danu, ali smo u staroj priči o teškom materijalnom položaju većine boraca i njihovih porodica. Predsjednik Vlade RS kaže da novca nema. Saborci koje predstavljam stiču utisak da se vlast krije iza onih koji predstavljaju organizacije, saveze i udruženja, drugim riječima da kroz finansiranje ovih organizacija vlast ućutkava predstavnike najbrojnije i najzaslužnije populacije za stvaranje i odbranu Republike Srpske – rekao je generalni sekretar Veterana Aleksandar Nedić.

Konkretno, Veterani predlažu Vladi Srpske da pred Narodnu skupštinu izađe s prijedlogom da se u svim opštinama i gradovima, kao i sa nivoa RS, potpuni ukine finansiranje ovih organitacija, a da taj novac bude početni za formiranje fonda za pomoć borcima veteranima i članovima njihovih porodica.
 

– Njihova primanja realno ne mogu da obezbijede njihovu egzistenciju. Organizacije, savezi i udruženja neka se finansiraju iz članarine. Pozivamo sve saborce da nas podrže – rekao je Nedić, a saopšteno je iz Veterana RS.

Izvor: srpskainfo.com

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...