Veterani "GARDE PANTERI": Puna podrška generalu Milomiru Savčiću

Datum:

Share post:

Udruženje veterana "Garda Panteri" iz Bijeljine saopštilo je da pruža punu podršku generalu Milomiru Savčiću da u borbi pred Sudom BiH dokaže nevinost, ističući da će, svojom odbranom, braniti i odbraniti čast oficira i vojnika kojima je komandovao, ali i Vojske Republike Srpske /VRS/.
 

Veterani navode da su se Sud i Tužilaštvo BiH još jednom pokazali kao elementi koji sude samo Srbima, ocjenjujući da je udar na generala Savčića dokaz da žele okaljati sve časne oficire VRS, a samim tim i Republiku Srpsku.

"Zahtijevamo od političkog rukovodstva i institucija Republike Srpske da generalu Savčiću pruže punu podršku u toku sudskog postupka", navode veterani "Garde Panteri" u saopštenju.

Tužilaštvo BiH podiglo je 31. decembra prošle godine optužnicu protiv bivšeg komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Milomira Savčića zbog, kako je navedeno, pomaganja u ratnom zločinu počinjenom 1995. godine u Srebrenici.

Sud BiH je optužnicu potvrdio 13. januara i donio rješenje kojim se Savčiću zabranjuje da obavlja dužnost predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske i ograničavaju nastupi u medijima u dijelu koji se odnosi na predmet suđenja.

TESTNA REKLAMA

Za ponedjeljak, 10. februar, zakazano je ročište na kojem će se general Savčić izjasniti o optužnici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...

SERVISNE INFORMACIJE za 15. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...