– Moji preci su pričali da je groblje ogledalo svakog sela. Došao sam na ideju da iskrčim staro drveće i šiblje, da dovezem kamione zemlje i da poravnam rupu koja se decenijama nalazila pored groblja u Popovima. U tome mi je pomogao moj otac, ali i Republička stranka Srpske, Slavenko Ristić i Mile Pejčić, koji su ispunili svoje obećanje – rekao je kandidat Republičke stranke Srpske za odbornika u Skupštini grada Bijeljina Veselin Mirić.

Mirić je istakao da je za uređenje zemljišta ispred mjesnog groblja bilo potrebno mnogo rada i truda, kao i pomoć mehanizacije.

– Dovezli smo 15 kamiona zemlje koju je kasnije bager poravnao, a u sredstvima su mi pomogli RSS, Slavenko Ristić i Mile Pejčić. Na ovom dijelu je, tako kažu, nekada proticala Drina, i ta rupa je bila ruglo u koje se nije moglo gledati. Sve je iskrčeno, pokošeno, nasuto, sređeno, a ja sam posjekao stara, trula stabla i uklonio ih. Nakon toga, prilaz groblju je dobio sasvim novi izgled – naglasio je Mirić.

On je dodao da je prethodno, prije uređenja prilaza groblju, uredio i takozvanu Mirića meraju koja se nalazi u neposrednoj blizini.

– Moj tata i njegova generacija su tu igrali fudbal, ja sam tu odrastao, ali nakon posljednje velike poplave, Mirića meraja je pretvorena u deponiju. Sve sam očistio, pokosio, uredio, čak je sačuvana i stara lipa, i sada redovno održavam ovaj prostor, a i komšije su ponudile pomoć i zaista mi je drago što sam kod drugih probudio svijest o uređenju našeg sela. U RSS smo pokazali da zajedništvo uvijek donosi samo dobre stvari i ponosni smo na to – zaključio je Mirić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име