VERICA AMIDŽIĆ: Bijeljinu vidim kao Grad mladih ljudi, koji se školuju, zapošljavaju i zasnivaju porodice

Datum:

Share post:

Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?
Moj uspeh je, čini mi se, činjenica da se radujem svakom danu, da još svašta nešto želim da uradim, da učim, da vidim nešto novo, da upoznam nove ljude… Nadam se da nikada neću prestati da to želim, jer bi to bio nekakav kraj. Nije mi teško da radim na tome da takvih novih stvari bude što više u danu i da ih ja lično stvaram. Žao mi je da spavam. A moram, jer se umorim.

Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?
Kao srednjoškolac sam voljela matematiku i fiziku i to željela da studiram, ali se desilo da me je moja profesorica engleskog predložila za jednogodišnje školovanje u Americi, država Mišigen, malo mjesto Bronson, i od tada do sada je to engleski.

Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?
Moja omiljena knjiga je ,,Ptice umiru pjevajući“, australijske spisateljice Colleen McC ullough. To je saga o porodici kroz tri generacije. Ova knjiga je velika i divna kao život, složena, tužna, vesela, savršena.

Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?
Moj hobi je putovanje, bilo da je privatno ili povezano s Viteškim vinarskim redom Svetog Đorđa, kome pripadam, zahvaljujući mojoj dragoj i mnogo poštovanoj prijateljici gospođi Lisi Brown, iz Beograda, ili da ja organizujem izlete sa zaposlenima u Angliji.

TESTNA REKLAMA

Šta bi, po Vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?
Apsolutno i prije svega privredu. Ona je osnov svega ostaloga što treba da nam je cilj, a to su savremenije obrazovanje, efikasnije zdravstvo, više kulturnih dešavanja. Međutim, to je sve nemoguće bez dramatičnog pomaka u ekonomiji, bez nalaženja potencijalnih domaćih ili stranih investitora ili bez mudrog ulaganja, a što je prije svega uloga vlasti. Mora se stvarati više onoga što pravi novac, a ne samo ono što troši.

Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?
U srcu vidim Bijeljinu punu mladih ljudi, koji se školuju, zapošljavaju i zasnivaju porodice. Muči me neizvjesnost da li oni koji mogu i trebaju da urade nešto da bi se ovaj san ostvario, to mogu da urade.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NAŠA REPUBLIKA SRPSKA na današnji dan DOBILA IME

Narodna skupština Srpske Republike BiH usvojila je u Banjaluci 12. avgusta 1992. godine Deklaraciju o državnom i političkom...

RiTE „Ugljevik“ i „Elektro – Bijeljina“ u plusu – Za pola godine ostvarena VIŠEMILIONSKA DOBIT

Zavisna preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS), osim Elektrokrajine, završila su prvu polovinu ove godine u plusu te...

SAVO MILOŠEVIĆ novi trener Partizana

Legendarni srpski fudbaler Savo Milošević vratio se na klupu Partizana, objavili su mediji u Srbiji. Nakon eliminacije u kvalifikacijama...

BIJELJINA, SIMIĆ: “Ekipa Podrinja iz Janje ima potencijal”

Podrinje će sa novim trenerom dočekati Omarsku, u okviru drugog kola Prve lige RS. Podrinje je u prošlom kolu...