Venska oboljenja – najčešća u oblasti vaskularne hirurgije (video)

Datum:

Share post:

Tromboza dubokih vena predstavlja prisustvo tromba (koagulisane krvi) u venama koje nisu u potkožnom sloju, već se nalaze duboko u tkivima esktremiteta.
 

Vene na ekstremitetima funkcionišu tako što vraćaju krv sa periferije u srce i čine rezervoar za samu krv. Tromboza može nastati u svim krvnim sudovima.

Najčešće tromboza dubokih vena pogadja osobe koje su starije od 40 godina, ali se može javiti u bilo kom životnom dobu. Osobe muškog pola su češće pogodjene venskom trombozom nego osobe ženskog pola.

Dr Janković jedini je vaskularni hirurg u bijeljinskoj bolnici .

 

TESTNA REKLAMA

Kako kaže u vaskularnu ambulantu dolazi jako veliki broj ljudi sa tkz.venskim bolestima ali I arterijskim bolestima među kojima arterije vrata .

Kako kaže Dr Janković  od polovine janura mjeseca ove godine u Bijeljini će po prvi put  biti rađene operacije krvnih sudova vrata .  Riječ je o tkz.  operacijama osvježavanja mozga.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...