Veliki broj BIJELJINACA podržao DRUGU TRKU DEDA MRAZEVA (foto,video)

Datum:

Share post:

Danas je u Bijeljini drugu godinu zaredom održana Trka Deda Mrazeva koja, na malo drugačiji način, okuplja Bijeljince koji pojedinačno ili porodično učestvuju u humanitarnoj akciji prikupljanju paketića za djecu u potrebi.

„Trka Deda Mrazeva je događaj koji je namijenjen za sve. Ne postoji nikakvo ograničenje, osim da dođete sa dobrom voljom i dobrim srcem. Prvenstveni cilj trke je prikupljanje paketića za djecu u potrebi. Drugi cilj je da okupi porodicu, roditelje i djecu oko jednog događaja u kom će zajedno da učestvuju, ali i da se druže sa drugim porodicama što je u današnje digitalno vrijeme malo izblijedilo.

Treći cilj je sportski karakter, odnosno da i u našem gradu imamo trku koja će se, nadam se, razvijati na duže staze – da i mi imamo atletski događaj za one koji žele da pokažu atletsko srce na stazi“, rekao je Nikola Gavrić ispred firme „Zimsko selo“.

TESTNA REKLAMA

Nikola Gavrić

Pojedinačne prijave za učestvovanje u Trci su iznosile 10 KM, a porodične 20 KM bez obzira na broj članova porodice. Kako Gavrić kaže, na sebe preuzimaju obavezu da finansijski obezbijede u ime svakog člana porodice dovoljan broj start i finiš paketa, kao i paketić za mališane.

„Ako je porodica ima šest članova, plaćaju 20KM, a mi obezbjeđujemo 6 start-paketa za sve članove porodice, šest finiš-paketa i šest paketića u humanitarne svrhe. Ove godine, trka ima međunarodni karakter. Došlo nam je mnogo prijatelja iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Došli su da podrže kako sportski, tako i humanitarni događaj. Imamo i određen broj ljudi koji neće doći na trku, ali su se prijavili i podržavaju humanitarnu akciju. Po podacima koje trenutno imamo, mislim da bismo mogli da skupimo preko 1.000 paketića u humanitarne svrhe“, istakao je Gavrić.

Za razliku od prošle godine, za ovu Trku Deda Mrazeva povećan je fond nagrada, na stazi je bilo angažovano 60 akreditovanih volontera, a Gradska uprava i policija im je izašla u susret i odobrila zatvaranje užeg centra grada za vrijeme trajanja Trke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...