Vekić novi PREDSJEDNIK Mladih SDS, Radiša Petrović  iz Bijeljine ZAMJENIK

Datum:

Share post:

Zoran Vekić iz Gradiške izabran je danas za predsjednika Mladih Srpske demokratske stranke na Saboru koji je održan u hotelu Bosna u Banjaluci. Vekić je u drugom krugu od 202 delegata koliko je prisustovalo Saboru osvojio podršku 108 delegata.

 

Za zamjenika predsjednnika Mladih SDS izabran je Radiša Petrović iz Bijeljine koji je bio jedini kandidat za poziciju zamjenika predsjednika.

Protivkandidati Vekiću za funkciju predsjednika Mladih SDS bili su još Bojan Babić iz Banjaluke i  Aleksandar Bogosavac iz Dervente.

Vekić je po završetku sabora izjavio medijima da je pobjedila demokratija u SDS-u i da će kao predsjednik Mladih SDS biti dostupan za  svakog mladog čovjeka u Republici Srpskoj.

TESTNA REKLAMA
 

– Želim da poručim svim mladim SDS-a da su im moja vrata i moj broj telefona uvijek otvoreni za sve njih i
nastavljamo još snažnije da radimo. Danas se završila jedna demokratska utakmica u SDS-u. Radićemo da još više pridonesemo snazi Srpske demokratske stranke – kazao je Vekić.

Radiša Petrović, novoizabrani zamjenik predsjednika, kazao je da je važno da da mladi budu bitan faktor političčkog odlučivanja.

– Zahvaljujem se svim delegatima koji su mi pružili podršku. Zalagaću se za još veće učešće mladi u politici kako bi imali kapaciteta da kreiraju nove politike i utiču na procese donošenja odluka  – naglasio je Petrović.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović je čestitao izabranim kandidatima i rekao da su oni budućnost SDS-a.

– Imamo jednu od najboljih generacija Srpske demokratske stranke i pred ovim mladim ljudima su sjajne karijere i svijetla budućnost. Oni imaju pobjednički mentalitet, biće snažan oslonac Srpskoj demokratskoj stranci i kao predsjednik SDS-a pružiću im punu podršku – naglasio je Šarović u obraćanju medijima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...