Fudbal u Semberiji ima izuzteno dugu tradiciju. Sa početkom prošlog vijeka zakotrljala se prva lopta u ovom kraju i od tada pa do danas fudbal je postao glavni razlog sportskih okupljanja na području cijele Semberije. Posebno je to izraženo u seoskim sredinama gdje je i jedini izvor sastajanja i druženja.

Tokom prethodnih sto godina Semberija je dala brojna velika  i mala fudbalska  imena koji su njegovali ovu igru u svojim sredinama. Grupa istinskih zaljubljenika u semberski fudbal riješila je da evocira uspomene na sve prethodne generacije, sjeti se brojnih fudbalera i okupi ih na jednom mjestu.

„Ova ideja se javila već duži period ali nikako ne uspjevamo da je realizujemo. Ovoga puta smo uspjeli organizovati veče semberskih fudbalskih legendi i sportskih radnika koji će se okupiti na jednom mjestu. Jednostavno smo željeli da vratimo iz zaborava sve one koji su dali svoj nemjerljiv doprinos razvoju fudbala, kako u FK Radnik i nekim nešto većim klubovima, tako i onih iz znatno manjih sredna, koji nisu možda imali neki rezultatsku uspjeh, ali su svakako dali doprinos popularizaciji ovog sporta.  Nakon obaljenih aktivnosti i kontakata sa svim sportskim randicima i bivšim fudbalerima, koje želimo da okupimo na jednom mjestu, napokojn smo u tome uspjeli. Naravno, veliki broj bivših fudbalera, nažalost nije više medju živima, pa ćemo evocirati uspomene i na njih i makar na trenutak se sjetiti njihovih imena i djela“, rekao je Milorad Savić – Zeko, koji je jedan od inicijatora ovog okupljanja.

Biti fudbaler nekada bilo je čast i ponos. Nekada se fudbal igrao iz ljubavi, živjelo se za taj trenutak kada ćete, često i bosonogi, istrčćati na fudbaleki teren, pobjediti protivnika, postići pogodak, još ako je to neki komšijski derbi, onda je to davalo poseban čar.

Satisfkacija u tom periodu je bio ugled, fudbaleri su bili jedno od najopoštenijih ljudi u svom okruženju, a kako ističu ti „stariji“ igrači, mnogo lakše je bilo naću djevojku ako si igrao fudbal.

I ovo okupljanje će biti podjsjetnik na taj način života, takav odnos prema fudbalu a siguro i prilika da se ponovo susretu stari ljuti rivali, koji se nisu vidjeli decenijama.

Susret bivših fudbalera i sportskih radnika planiran je za 1. oktobar u salonu Ekskluziv.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име