Vasilije Perić uputio čestitku povodom Dana Republike “Srpsku je iznjedrila ljubav i želja za slobodu srpskog naroda” ( foto)

Datum:

Share post:

Republiku Srpsku, naše čedo najveće, iznjedrila je ljubav i želja za slobodu srpskog roda, poručio je povodom Dana Republike Srpske i Svetog arhiđakona Stefana, krsne slave Republike Srpske, načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić.

Perić je prijemu za sveštenstvo,  privrednike, društvene radnike, predstavnike mjesnih zajednica, političkih stranaka istakao pozitivne rezultate u prethodnom periodu u ovoj podmajevičkoj opštini i najavio dalji progres u svim segmentima.

-Mnogo toga je urađeno u prethodnoj godini, uprkos svim nedaćama koje je zadesilo cijelo društvo. Uspjeli smo da zadržimo pozitivne rezultate koje krasi naš kraj i po čemu smo prepoznatljivi sa obje obale rijeke Drine-rekao je Perić.

Ugljevik je u posljednje dvije godine, prema riječima čelnika ove opštine, ostvario 7 odsto veće prihode i za 54 odsto veći izvoz kada je riječ o privredi.

-Uradili smo brojne projekte koje se tiču poboljšanja kvaliteta života naših građana, podsticali smo privredu i poljoprivredu, radili infrastrukturne projekte, izgradili pješačko-biciklističku stazu dužine jedan kilometar pored korita rijeke Janje i mnogo toga a posebno u našim divnim selima koja su potpuno modernizovana-podsjetio je Perić.

Festival „Dani harmonike“ koji se održava svake godine u Ugljeviku, je jedan  od najvećih kulturnih događaja u Evropi, naglasio je Perić, kada ova opština ugosti najveće svjetske virtuoze harmonike.

-Sajam šljive, voćnih rakija i meda, kao i sajam domaćih radinosti su ponos svih nas Ugljevičana-dodao je Perić.

Posebna pažnja u Ugljeviku je briga o mladim pokoljenjima.

-Opština Ugljevik u cjelosti finansira besplatne škole sporta, fudbala, košarke, plivanja i svega onoga kada su naši najmlađi u pitanju. Imamo najnižu cijenu cjelodnevnog boravka djece u vrtiću koja je 95 KM na mjesečnom nivou-rekao je Perić.
Prethodno je delegacija opštine Ugljevik zajedno sa Opštinskom boračkom organizacijom položila vijenac na Spomen-obilježje poginulih borcima Vojske Republike Srpske.

-Naš podmajevički kraj je dao više od 300 najboljih sinova za njeno stvaranje  i slobodu uz skoro trostruko više ranjenih junaka. Njih i njihove porodice nikad ne smijemo da zaboravimo. Njihove žrtve stvorile su jake i snažne temelje Republici Srpskoj. Naša podrška njima je svakodnevna jer je to naša dužnost i obaveza-zaključio je Perić.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da je prije tri decenije proglašenjem Republike Srpske udaren kamen temeljac slobode srpskog naroda.

-Naša želja je da svi žive lijepo u našoj Republici Srpskoj, da ovoliko života za njeno stvaranje nismo dali uzalud i zato, slavu počinjemo sjećanjem na naše junake-rekao je Marinković.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...

Crvena zvezda za potvrdu titule, Partizan za produžetak sna

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće utakmicu u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. 173. izdanje fudbalske svetkovine...