VASILIJE PERIĆ: Ugljevik ima vrijedne domaćine

Datum:

Share post:

Vasilije Perić: Ugljevik ima vrijedne domaćine

Ugljevik ima vrijedne domaćine, poručio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić danas otvarajući Dvanaesti međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda koji se održava u ovoj podmajevičkoj opštini.

Perić je istakao da zbog povoljnih klimatskih uslova u opštini Ugljeviku proteklom periodu je povećan obim proizvodnje šljive.

-Pored ovogodišnjih loših vremenskih prilika, ugljevička šljiva je ipak izvezena na zapadno tržište. Zajedno sa našim poljoprivrednim proizvođačima u narednom periodu radićemo na jačanju kapaciteta proizvodnje voća-rekao  je Perić uz uvjerenje da će naredne godine biti izdašnjije kada je rod voća u pitanju.

Perić je pozdravio sve prisutne a posebno organizatore 76. Svjetskog kupa harmonike koji se održava u ovom kraju, a koji su gosti Ugljevičana, uz napomenu da je ova podmajevička opština poznata i po harmonici.

Gordana Radovanović, direktor agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik, koja je organizator sajma, rekla je da je sajam okupio više od 70 izlagača.

-Ocijenjeno je 220 uzoraka voćnih rakija, za najbolje uzorke predviđene su nagrada-tri kazana za pečenje rakije-rekla je Radovanovićeva.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić zahvalio je svim prisutnim izlagačima, gostima i organizatoru sajma.

-Opština Ugljevik je pokrovotelj ove tradicinalne manifestacije, i na taj način ćemo nastaviti da promovišemo naše domaće proizvode i u narednom periodu-rekao je Lazić.

Među brojnim gostima bio je i dipl. ekonomista Zane Šaulić, predstavnik gradske vlasti iz Loznice koji je rekao da dobro zna da je Ugljevik izgradio ugalj, po kome nosi ime, ali da je voćarstvo napravilo veliki progres u ovdašnjim selima i da se to vidi u svakom sakaku  i zaseoku.

-Lokalna vlast na čelu sa načelnikom Perićem, vizionarski već dvije decenije daje velike subvencije voćarima i time je napravila progres kod ovdašnjih dvije hiljade domaćina, ali je učinila na taj način da, ono što je najvažnije u današnjim uslovima pobjedi i takvu pošast kao što je bijela kuga-rekao je Šaulić.

Primjer Ugljevika treba da slijede mnoge opštine, ne samo na lijevim i desnoj obali Drine, već i u regionu, zaključio je Šaulić.

Dešavanha u Bijeljini

Izvor: desavanhaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS umjereno do pretežno oblačno

Ujutru će biti umereno do pretežno oblačno, a tek ponegde na severozapadu moguća slaba prolazna kiša. Prepodne i...

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...