Vasilije Perić čestitao slavu Grada Bijeljina – “Da nastavite velika djela Bijeljine i Semberije“

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je građanima i rukovodstvu Bijeljine slavu grada Svetog Pantelejmona.

-Velika je čast što slavite tog divnog svetitelja, kao kraj koji se iscjelio iz mnogih muka i grad koji je, sa selima, vaskrsao u svim oblastima, čak i u vremenima kada se mislilo da je to nemoguće-naveo je Perić.

On je istakao da rodu pravoslavnom nikada nije bilo lako, ali je tu bila vjera da ga sačuva, čuva i izvede uvijek na jedini put -put Isusa Hrista.

-Želim vam, gospodine gradonačelniče, da nastavite velika djela Bijeljine i Semberije i da uvijek, uz sve vas, kao i do sada, bude Sveti Pantelejmon-poručio je Perić.

TESTNA REKLAMA

Prema njegovim riječima, mudri su bili preci kada su se, pored ostalih, odlučili da slave baš ovog velikog svetitelja, iscjelitelja i čudotvorca, čije učenje i djelo podstiče, poučava i podučava kako da savladamo i ono što je najteže.

-Slaveći Svetog Pantelejmona, nastavljajući tu svijetlu tradiciju našeg roda, kojoj je u središtu krsna slava koju samo mi Srbi imamo i baštinimo, uvijek nam se ukazuje nešto novo, nešto ljepše, nešto ljekovitije, nadahnutije, u kulturnom i duhovnom smislu, za naš kraj i naš rod ma gdje on živio-ocijenio je Perić.

On je dodao da ovog sveca slave i uzdižu visoko i braća Rusi koji su mu posvetili manastir na Svetoj Gori, a slavni Jugovići, njih devet sa starim Jug Bogdanom, podigli su njemu u čast česmu sa 10 slapova, godinu dana uoči boja kod Manastira Tronoša, nadomak Loznice, gdje su bili godinu dana uoči Boja na Kosovu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...