„Ko planira da izigra ove zaključke neće izigrati i prevariti SDS nego Republiku Srpsku i srpski narod, poručio je Dragomir Vasić, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Srpska demokratska stranka na prošloj sjednici Narodne skupštine RS takođe je glasala za zakone o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda i Visokog predstavnika, kao i zaključke povodom toga, među kojima je onaj koji obavezuje sve srpske kadrove u zajedničkim organima BiH da ne učestvaju u donošenju bilo kakvih odluka i zakona, dok se ne donese zakon o Ustavnom sudu bez stranih sudija“, podsjetio je Vasić.

On je poručio da dvojac Komšić i Bećirović ne spava ni noću, nego smišlja podvale za Republiku Srpsku po pravilu podmukle i destruktivne.

„Ne daj Bože da njih dvojica nešto dogovore u korist svih građana Bosne i Hecevovine. Za ove odluke koje ovaj dvojac donosi ja ću glasati protiv. Nema potrebe ni da ih čitam“, poručio je Vasić.

Poslanik SDS-a je upitao vlast da li neki potezi koje povlače, vode u pravom smijeru.

„Ja odgovorno tvrdim da se u svim ovim događajima jedino Srpska demokratska stranka drži do kraja principijalno. Kad je ovdje trebalo branti interes Republike Srpske od napada Ustavnog suda i OHR-a, mi smo pokazali svoju državotvornost i glasali smo za to. Baš zato sad imamo pravo da pitamo zašto se zaključci sa Narodne skupštine ne poštuju. Vi iz vlasti predođeni SNSD-om ne poštujete te zaključke“, naglasio je Vasić.

On je poručio da imamo zaključke Narodne skupštine da ćemo vratiti prenos nadlažnosti iz oblasti pravosuđa i da nema donošenja odluka dok ne donesemo zakon o Ustavnom sudu BiH.

„Nije nam jasno zašto ste ušli u izmjene zakona u VSTS-u i zakona u Sudu BiH sada ako imamo ove zaključke? Kako objašnjavate da mijenjate zakone za dvije institucije koje RTRS i ATV već mjesecima označava kao nelegalne, antidejtonske i antiustavne?, upitao je Vasić.  

„Zašto MUP Republike Srpske, odnosno naša policija, pruža asistenciju SIPI koja  hapsi borce Vojske Republike Srpske, ako se radi o antiustavnim i antidetonskim institucijama gdje svakako pored Suda BiH, VSTS spada i SIPA? Morate imati stav po ovom pitanju“, naglasio je Vasić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име