VARVARSKI ČIN: Gradonačelnik Bijeljine osudio NASILNO skidanje srpskih zastava u MZ Janja (foto)

Datum:

Share post:

Povodom nemilog događaja koji se desio u noći 5/6 januar 2023. godine a povodom nasilnog skidanja zastava Republike Srpske i Grada Bijeljina u MZ Janja, a koje su bile postavljene u čast 9 januara rođendana Republike Srpske na svom FB se oglasio Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović čiji post prenosimo u cijelosti:

Od mira i međusobnog poštovanja nemamo većeg bogatstva

Danas na Badnji dan zatekla me je ova ružna vijest, i priznajem porazila me kao čovjeka i kao gradonačelnika.

Kada sam prvi put ušao u kabinet Gradonačelnika 30.12.2020. godine, jedno od prvih pitanja je bilo: “Gradonačelniče hoćemo li da sklanjamo zastavu Bosne i Hercegovine, nije nam potrebna?”

Nasilno POSKIDANE srpske zastave u MZ Janja kod Bijeljine (foto)

Bez sekunde razmišljanja sam rekao – ni slučajno!
Sklanjanje zastava doživljavam činom varvarstva, nekulture i odsustva civilizacijskog ponašanja!
Tokom svog sada već dvogodišnjeg mandata trudio sam se da svojim držanjem, izjavama, radom i primjerom učinim sve da jasno pokažem da ne postoje razlike među ljudima ma koje vjere, nacije i opredjeljenja bili, da učinim sve da zavlada duh međusobnog poštovanja i tolerancije.

Živimo u specifičnoj zemlji, svi imamo jednu državu a svako od nas ima svoju republiku-entitet, ima svoju zastavu, svoje praznike i svoju vjeru, i upravo ta specifičnost jeste ljepota Bosne i Hercegovine i našeg podneblja i moramo učiniti sve da tu ljepotu i specifičnost njegujemo i čuvamo!

Nikada nikog uvrijedio u svom životu nisam na nacionalnoj osnovi, ljude dijelim na dobre i loše, nikada svoje djelovanje nisam podređivao tome da se bilo kome dodvorim već da budem i ostanem čovjek!

Vrijeme je praznika, najvećeg hrišćanskog praznika, poštujmo to i praštajmo jedni drugima!
Znam da su ovaj varvarski čin učinili pojedinci i ne vezujem ga za bošnjački narod među kojim imam mnogo prijatelja, komšija i saboraca!

Zastava Republike Srpske i zastava Grada Bijeljina nikog ne vrijeđaju, one su simbol jednog naroda i našeg Grada i to treba poštovati!

Zamolio bih sve ljude ma koje vjere i nacije bili da se suzdrže od bilo kakvih provokacija, ne smije ih biti ni sa jedne strane, jer zapamtite MIR je nasušna potreba svih nas koji živimo na ovim prostorima!

Ova zemlja je toliko natopljena krvlju nevinih ljudi da to nikada ne smijemo zaboraviti i moramo učiniti sve i svako od nas pojedinačno da ni sa čim taj blagosloveni mir se ne naruši!

Neka našom Semberijom odzvanjaju riječi:
MIR BOŽIJI!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“Z Marketi” otvorili vrata svog najnovijeg objekta u Račanskoj ulici u Bijeljini (foto,video)

“Z Marketi” vodeći lanac supermarketa poznat po svojoj širokoj ponudi kvalitetnih proizvoda, danas je otvorio vrata svog najnovijeg...

Đurđević, predsjednik SG Bijeljina, otvorio Vaskršnju izložbu članova Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ (foto)

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević svečano je otvorio Vaskršnju izložbu članova Udruženja likovnih umjetnika ''Sveti Luka'' iz...

DODIK: Igranka muslimana obiće se o glavu BiH (foto)

Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope na kraju će se...

ŠAMAC: Održano književno veče Kluba književnika “Savovanje“ (foto)

Povodom Dana opštine Šamac članovi Kluba književnika "Savovanje" iz Šamca su organizovali pjesničko stihovanje sa brojnim prijateljima koji...