VANREDNO ZASJEDANJE: Skupština FS SRPSKE zakazana za 17. decembar

Datum:

Share post:

Sedam članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske održalo je danas sjednicu na Gradskom stadionu na kojoj je zakazalo Vanredno zasjedanje Skupštine FS RS za utorak 17. decembar u 19 časova sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je zahtjev 43 delegata za smjenu predsjednika Mile Kovačevića.

Ovom odlukom ispunjeni su zahtjevi Republičke inspekcije zbog kojih je zaustavljen rad Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Član Izvršnog odbora Milorad Lale ističe da je razočaran ponašanjem generalnog sekretara Gorana Ćejića.

– Na ovu sjednicu smo pozvali i generalnog sekretara Gorana Ćejića koji se nije odazvao našem pozivu. Ovi ljudi su ga izabrali a on ne poštuje zahtjeve republičkih organa. Mi smo mu dali da bude profesionalac u savezu a on nam tako vraća. Nismo dosad tražili mi zaštitu Fudbalskog saveza BiH, kao ni UEFA i FIFA jer sve radimo po predviđenom statutu. U ovom slučaju se toga maksimalno pridržavamo. Takođe kao član komisije za futsal mogu da kažem da nije bilo razloga za prekidanje takmičenja. Oni su htjeli da se tim potezom prikažu kao žrtve. Pokazali smo na prošlom zasjedanju izvršnog odbora da nam je stalo do našeg sporta kad smo došli da učestvujemo u radu kako bi se donijele važne odluke. Odmah nakon napuštanja sjednice na sajtu saveza je objavljeno kako se rad vraća u normalu i kako nije bilo nestatutarnih zahtjeva. To pokazuje sa kakvim ljudima radimo – istakao je Lale.

Članovi izvršnog odbora ističu da imaju podršku 7 članova ovog tijela od 10 koliko broji, te da je zahtjev za Skupštinom potpisalo 43 od 55 delegata koliko ima najviše tijelo Fudbalskog saveza Republike Srpske. Upravo zbog nepoštovanja ovog zahtjeva u savez je i došla Republička uprava za inspekcijske poslove koje je donijela rješenje da se prema Zakonu mora održati Skupština sa najavljenom tačkom dnevnog reda.

TESTNA REKLAMA

Inače na ovoj Skupštini će se raspravljati samo o smjeni predsjednika i ako ona bude usvojena, onda će se krenuti u proceduru izbora novog čelnika Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...