VANJA KRTOLINA IZ BIJELJINE: Maštala o cvjećarki, pa POSTALA GLUMICA

Datum:

Share post:

Rijetki su oni koji ostvare snove iz djetinjstva. Bijeljinka Vanja Krtolina (23) jedna je od njih. Završila je studije glume u klasi profesora Ivana Jevtovića u Beogradu. Nije bilo lako, kaže ova ambiciozna i snažna djevojka.

Ipak, vrijedilo je, kaže, svake suze, kapi znoja i neprospavane noći. Gluma je sada njen poziv, ali i njen život.

Željela je Vanja mnogo toga – da bude advokat, cvjećarka, vrhunska sportisktinja. Onda joj je postalo jasno da samo kroz glumu može da bude sve što želi. I više dilema nije imala. Imala je samo cilj.

-Bila sam i ostala nestrpljivo, radoznalo stvorenje. Dijete koje nikada nije prestalo da mašta i vjeruje u čuda. Dok su se druge djevojčice igrale, ja sam glumila. Mijenjala sam uloge, kostime. Glumac ne postajete, tako se rađate – kaže djevojka.

Podrška

Najveća podrška joj je majka Violeta.

TESTNA REKLAMA

Vanja i Violeta Krtolina

-Morala sam mnogo da radim na svom samopouzdanju. Spremala sam se za prijemni za glumu i istoriju. Drago mi je što sam rizikovala, jer sam uspjela da ostvarim ono što sam oduvijek željela. I kada sam sumnjala u sebe, majka nije. Uvek je bila tu i bodrila me. Znala je šta je moj san i nije dozvolila da odustanem od njega. I ljubav moje sestre Nine i vjera u mene su takođe bili bezgranični – kaže mlada glumica.

Glumu je završila na Fakultetu dramskih umetnosti Sinergija u Beogradu, u klasi profesora Ivana Jevtovića i Mihaila Laptoševića.

-Važno mi je samo bilo da učim glumu. Nosila sam se sa izazovima i nastojala da ostanem ono što jesam – kaže Vanja.

 

Tokom studija radila je pretežno ispitne predstave. Nakon diplomske predstave “Kao da se držimo za ruke” uslijedili su i prvi angažmani – “U potpalublju”, “Proslava”, “Kosa”.

 

Djeca najiskreniji kritičari

Već dvije godine radi u pozorištancu “Maslačak” u Bijeljini i presrećna je jer mnogo voli djecu koja su najiskreniji kritičari.

Vanja je imala zapaženu ulogu u predstavi “Komedija ometena u razvoju”, po tekstu poznatog dramskog pisca i teatrologa Milivoja Mlađenovića govori o nastajanju pozorišta tamo gdje mu nije mjesto.

Vanja Krtolina

-Bijeljina je grad koji decenijama nije imao pozorište, a koji ima publiku koja ga zaslužuje. Ova priča na slikovit i duhovit način dočarava  rat i mir, ljudske karaktere smještene u 16. vijek, ali uz paralelu sa našim vremenom i mukama u kojima je rođeno bijeljinsko pozorište. Srećna sam što sam dio priče koju čine vrhunska režija, scenografija i kostim – kaže s neizmjernim ponosom mlada glumica.

Namjerava da radi lutkarske predstave za djecu 

-Imam mnogo planova i projekata. Slijediću svoj san. Iako mi je gluma najveća ljubav, ja sam i porodičan tip. Želim i tu da se ostvarim. Da imam karijeru, ali i porodicu – kaže ova talentovana djevojka.

S kim bi voljela da glumi

Ljubav prema glumi duguje mnogim bardovima pozorišne i filmske umjetnosti. Ističe Aleksandra Berčeka, a žao joj je što nikada neće moći zaigrati sa prerano otišlim Nebojšom Glogovcem.

Voljela bi da joj se pruži prilika da bude dio glumačke ekipe sa Radovanom Vujevićem, Milanom Marićem i Milošem Bikovićem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...