Iako kreditne kartice pružaju mogućnost lakog i brzog plaćanja, u nekim slučajevima bi bilo bolje platiti gotovinom. Ako postanete svjesni ovih informacija, bolje ćete upravljati svojim novcem i donositi manje nepromišljenih odluka.

Stiven Holms, viši savjetnik za investicije, preporučuje plaćanje gotovinom kada kupujete proizvode koje biste mogli da vratite, kao što je odjeća. Povraćaj novca za kupovinu karticom može da potraje nekoliko dana, dok je povraćaj gotovine trenutan, što pojednostavljuje proces, piše Best Life.

Kada putujete

Finansijski savjetnik Carter Seuthe savjetuje korišćenje gotovine kada putujete kako biste izbjegli dodatne naknade vezane za kreditne kartice u inostranstvu, a gotovina vam takođe pomaže da bolje kontrolišete svoju potrošnju i izbjegavate impulsivne kupovine, tako da ćete na kraju sigurno uštedjeti novac.

Majkl Kolins, profesor finansija, preporučuje plaćanje gotovinom za male kupovine, kao što su namirnice, jer to pomaže da se izbjegnu impulsivne kupovine i prekoračenja i olakšava upravljanje svakodnevnim troškovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име