Uvedena vanredna odbrana od poplava u cijeloj Srbiji! (foto)

Datum:

Share post:

JVP "Srbijavode" uvele su jutros vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cijele Srbije.

 Direktor tog preduzeća Goran Puzović je agenciji Tanjug rekao da su padavine tokom noći pogodile Srbiju i da je trenutno najteža situacija u Kniću i Kraljevu.

 

Vanredna odbrana je uvedena zbog aktuelnih prognoza o porastu vodostaja na teritoriji Srbije koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod.

TESTNA REKLAMA

Najavljeno je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima svih bujučnih tokova na svim vodnim područjima u nadležnosti JVP Srbijavode, saopštilo je to preduzeće.

Na pojedinim područjima, prema obavještenjima dobijenim od nadležnih službi, već su evidentirana izlivanja i plavljenja.

Zbog tih najava i prije dostizanja kriterijuma iz Operativnog plana uvodi se vanredna odbrana od poplava na svim objektima iz Operativnog plana u nadležnosti JVP Srbijavode, što podrazumijeva sve mere i aktivnosti za dejstvo, bez odlaganja:

Prisustvo na terenu, na najkritičnijim lokalitetima uz 24- časovno dežursto, pripreme za pravovremene intervencije (ljudstvo, mehanizacija, oprema, materijali).

Takođe, kontakt sa štabovima lokalnih samouprava je obavezan, uz primjenu svih obaveza iz Opšteg plana odbrane od poplava i Operativnog plana odbrane od poplava i leda za 2019. godinu.

Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...

VRIJEME DANAS svježije

Prepodne na zapadu osveženje uz oblačno i vetrovito vreme sa povremenom kišom i pljuskovima, u ostalim predelima sunčanije...

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...