Usvojen Plan aktivnosti bijeljinskog Javnog preduzeća ''Vode''

Datum:

Share post:

Odlukom Gradskog parlamenta usvojen je plan aktivnosti bijeljinskog Javnog preduzeća "Vode".

Prema riječima prvog čovjeka ovog preduzeća, vrijednost ovogodišnjih poslova je oko 410.000 KM.  Započela je i realizacija nekih aktivnosti, a prema ocjeni nadležnih najobimniji poslovi vezani su za košenje i održavanje kanalske mreže u dužini od oko 450 kilometara, za šta je zaduženo ovo gradsko preduzeće.

Košenje kanala na području Semberije kojima gazduje ovo preduzeće ipak će sačekati rasplet situacije i odluku Kancelarije za žalbe, s obzirom da su nakon raspisanog tendera za obavljanje ovog posla uslijedile žalbe.Sa istim problemom suočili smo se i prošle godine, pa smo u posao ušli tokom tek u septembru, napominje Jovanović.

Ako žalba jednog od ponuđača ipak bude prihvaćena, ućiće se u postupak nadmetanja. Da je sve išlo predviđenom dinamikom, košenje kanalske mreže u Semberiji počelo bi već 1. juna, kako bi se obiman posao na terenu obavio u predviđenom roku.

TESTNA REKLAMA

Radilo se i na šljunčanju putne mreže neposredno uz kanale, za šta je izdvojen iznos od 50.000 KM. Posao je kaže Jovanović uspješno realizovan.

Šljunčanje puteva na potezu od Donjeg Crnjelova pa do Balatuna je prioritet u poslu, kao i održavanje puteva na području Mjesnih zajednica Glogovac, Janja i Ljeskovac.

Obavlja ovo preduzeće i poslove iz programa vodoprivrednih naknada pojašnjava Jovanović ističući da se radi na čišćenju glavnih kanala koji su prokopani prije tri decenije. Kroz ovaj program zacrtanih obaveza predviđena je i rekonstrukcija propusta na kanalima.

Prioritet u ovim poslovima ima čišćenje kanala prvog reda, koji odvode vodu prema crpnoj stanici.

7.000 KM izdvojeno je za urgentne ili hitne intervencije, kojih je bilo i početkom juna kada su bujične vode napravile štetu u semberskim mjesnim zajednicama.

Na stavci koja podrazumijeva snimanje kanala prije izmuljavanja, predviđen je iznos od oko 5.000 KM.

 

 

Izvor: ntvarena.com
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...