Nastavlja se uspješna saradnja Opštine Lopare i Grada Salcburga, a kao rezultat posjete je i donacija vatrogasnog vozila sa opremom za potrebe Vatrogasne jedinice Lopare.

Predstavnici opštine Lopare, na poziv Zlatka Stojanovića, koji živi i radi u Salcburgu, a rodom je iz Peljava kod Lopara, su obišli profesionalnu vatrogasnu jedinicu Grada Salcburga, konzulat Srbije u Salcburgu, kao i novoizabranog gradonačelnika Grada Salcburga Bernharda Auingera.

-Drago mi je što mogu da ugostim prijatelje Grada Salcburga i mogu da kažem da ćemo saradnju nastaviti i u budućnosti, rekao je gradonačelnik Auinger.

Organizator pomenutih akivnosti u Salcburgu Zlatko Stojanović, bio je spona i u dolasku djece iz Lopara na turnir u Salcburgu.

Mladi fudbaleri „Majevice“ i „Priboja“ otputovali na Međunarodni fudbalski turnir u Salcburg

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu i podršci koju je Grad Salcburg pružio Opštini Lopare u prethodnom periodu.

-Pozvali smo Gradonačelnika da sa svojim saradnicima posjeti opštinu Lopare, te izražavamo veliku zhvalnost na donaciji  vatrogasnog vozila i opreme za Vatrogasnu jedinicu Lopare, izjavio je načelnik Savić.

Pored Savića u delegaciji Opštine Lopare je boravio i potpredsjednik SDS i srpski delegat u Domu naroda PS BiH Želimir Nešković.

-Čast mi je bila biti gost naših Majevičana, braće Zlatka i Gorana Stojanovića koji su ugostili delegaciju opštine Lopare u kojoj sam bio sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem u Salcburgu u Austriji, rekao je Želimir Nešković.

-Domaćini su nam pored sastanka sa predstavnicima dijaspore iz opštine Lopare i drugih lokalnih zajednica iz Republike Srpske obezbijedili prijem kod gradonačelnika Salcburga Bernharda Auingera, kao i razgovor sa generalnim konzulom Srbije u Austriji Nj.E. Verom Vukićević, kaže Nešković takođe ističući veliku zahvalnost Vatrogasnoj službi grada Salcburga na doniciji vatrogasnog vozila i opreme za potrebe Vatrogasne jedinice Lopare.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име