USPJEŠNIH prvih 12 mjeseci rada Američkog kutka u Bijeljini

Datum:

Share post:

Američki kutak u Bijeljini – deseti po redu osnovan u BiH, osmišljen u saradnji Američke ambasade u Sarajevu, Gradske uprave Grada Bijeljina i Narodne biblioteke „Filip Višnjić“, otvorio je svoja vrata prije tačno godinu dana, pod krovom bijeljinske Biblioteke.

Svoj rad Kutak je posvetio ličnom usavršavanju mladih kroz niz radionica i izložbi, prezentacija i brojnih drugih aktivnosti u kojima je učestvovalo više stotina mladih ljudi.

 
Jedan dio radionica Kutak je sam organizovao, dok su drugi dio realizovale omladinske organizacije koristeći resurse ovog centra.

– Odličnu saradnju Američki kutak je ostvario sa organizacijama kao što je „Proni“ Brčko, Asocijacija srednjoškolaca u BiH, LEAD program koji ima svoj tim u Bijeljini, kao i obrazovnim  ustanovama iz Bijeljine. Takođe, u Kutku su organizovane prezentacije i programi Američke ambasade u BiH. Trenutno je aktuelan „BOLD“ program koji pruža podršku projektima mladih ljudi, sa ciljem unapređenja lokalne zajednice, ali i projekat „Eko izazov – učinimo svoju zemlju još ljepšom“ – naveo je Dalibor Todorović, koordinator Američkog kutka u Bijeljini.

On je podsjetio da je u proteklih godinu dana rada Kutak često bio dio kulturno-obrazovnih događaja u Bijeljini.

– U saradnji sa Muzejom „Semberija“ i Zemaljskim muzejom iz Sarajeva organizovali smo izložbu „Tri života Sarajevske hagade“. Izložba „Filatelistički kutak“, koja je bila postavljena u Kutku, organizovana je u saradnji sa Poštama Srpske. U „Noći istraživača“ i na Sajmu zanimanja imali smo svoj štand, a za srednjoškolce smo, u prostorijama našeg centra, prezentovali rezultate PISA testa – podsjetio je Todorović, u osvrtu na prvu godinu rada Kutka.

Ističući da su utisci korisnika do sada izuzetno pozitivni, Koordinator Američkog kutka zaključuje da je Bijeljini bio neophodan prostor u kojem će učenici i studenti moći da iskažu svoju kreativnost i nauče nešto novo.

– Trenutna situacija izazvana virusom korona ograničila je rad Kutka sa korisnicima i veći dio aktivnosti je prebačen u „onlajn svijet“ gdje svi kutci u BiH zajednički osmišljavaju i održavaju svoje radionice – dodao je Todorović.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Sa Vučićem na čelu Srbije ojačalo bratstvo Srba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za Tanjug da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov politički i...

Biljana Lukić izabrana za predsjednicu Aktiva žena SDS RS, zamjenica Mladenka Pandurević

Na danas održanom Saboru Aktiva žena Srpske demokratske stranke u Doboju Biljana Lukić iz Kotor Varoši je izabrana...

Utakmice bijeljinskog Radnika među najgledanijim u Prvoj ligi Srpske

OMARSKA NAJGLEDANIJA U LIGI, PRATI IH RADNIK, SLOBODU GLEDALO NAJMANJE LJUDI FK Omarrska najgledaniji je klub u Prvoj ligi...

Anđela iz Ugljevika POBIJEDILA LEUKEMIJU

Osamnaestogodišnja Anđela Tanacković iz Ugljevika, koja je pobijedila leukemiju, svoju inspirativnu priču podijelila je sa novinarima u želji...