USPJEŠNIH prvih 12 mjeseci rada Američkog kutka u Bijeljini

Datum:

Share post:

Američki kutak u Bijeljini – deseti po redu osnovan u BiH, osmišljen u saradnji Američke ambasade u Sarajevu, Gradske uprave Grada Bijeljina i Narodne biblioteke „Filip Višnjić“, otvorio je svoja vrata prije tačno godinu dana, pod krovom bijeljinske Biblioteke.

Svoj rad Kutak je posvetio ličnom usavršavanju mladih kroz niz radionica i izložbi, prezentacija i brojnih drugih aktivnosti u kojima je učestvovalo više stotina mladih ljudi.

 
Jedan dio radionica Kutak je sam organizovao, dok su drugi dio realizovale omladinske organizacije koristeći resurse ovog centra.

– Odličnu saradnju Američki kutak je ostvario sa organizacijama kao što je „Proni“ Brčko, Asocijacija srednjoškolaca u BiH, LEAD program koji ima svoj tim u Bijeljini, kao i obrazovnim  ustanovama iz Bijeljine. Takođe, u Kutku su organizovane prezentacije i programi Američke ambasade u BiH. Trenutno je aktuelan „BOLD“ program koji pruža podršku projektima mladih ljudi, sa ciljem unapređenja lokalne zajednice, ali i projekat „Eko izazov – učinimo svoju zemlju još ljepšom“ – naveo je Dalibor Todorović, koordinator Američkog kutka u Bijeljini.

On je podsjetio da je u proteklih godinu dana rada Kutak često bio dio kulturno-obrazovnih događaja u Bijeljini.

– U saradnji sa Muzejom „Semberija“ i Zemaljskim muzejom iz Sarajeva organizovali smo izložbu „Tri života Sarajevske hagade“. Izložba „Filatelistički kutak“, koja je bila postavljena u Kutku, organizovana je u saradnji sa Poštama Srpske. U „Noći istraživača“ i na Sajmu zanimanja imali smo svoj štand, a za srednjoškolce smo, u prostorijama našeg centra, prezentovali rezultate PISA testa – podsjetio je Todorović, u osvrtu na prvu godinu rada Kutka.

Ističući da su utisci korisnika do sada izuzetno pozitivni, Koordinator Američkog kutka zaključuje da je Bijeljini bio neophodan prostor u kojem će učenici i studenti moći da iskažu svoju kreativnost i nauče nešto novo.

– Trenutna situacija izazvana virusom korona ograničila je rad Kutka sa korisnicima i veći dio aktivnosti je prebačen u „onlajn svijet“ gdje svi kutci u BiH zajednički osmišljavaju i održavaju svoje radionice – dodao je Todorović.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Šta rade bebe i odakle dolaze?“ – Vesela nedjelja sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ (video)

Zajedno sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ krenuli smo u veselu avanturu. U ovom serijalu klinci odgovaraju na tako...

Ruskinja iz Ukrajine živi u Bijeljini i udovica je ratnog veterana VRS: “Mog sina niko neće odvući u rat“ (foto)

Šta sve Ljubica Mrkajić (51), djevojački Ljubov Romanjenkova, nije preživela i odbolovala u pet decenija svog života! Kao djevojka...

KONAČNI REZULTATI: 68,36% Semberaca protiv opoziva Gradonačelnika Petrovića

Saopštenje Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine je, nakon objedinjavanja svih...

CRVENI KRST BIJELJINA: Vratimo dječija igrališta zajedno – čekamo vas sutra u sali Gimnazije

Saopštenje Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Dragi sugrađani! Želimo da vas pozovemo da se pridružite akciji pod...