USKORO PRESUDA u milionskom sporu Garantnog fonda RS i BOBAR BANKE

Datum:

Share post:

Garantni fond Republike Srpske od Bobar banke u stečaju ukupno potražuje 7,43 miliona konstatovano je na današnjem ročištu u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini.

Naime, od ukupnog iznosa potraživanja Garantnog fonda, 5,55 miliona KM otpada na glavnicu, a 1,87 miliona na kamate.

Potraživanja Garantnog fonda u martu 2015. godine priznao je likvidacioni upravnik Bobar banke, a iznos zateznih kamata utvrdio je vještak ekonomske struke Miloš Zorbić.

Sudija Okružnog privrednog suda Draženko Lugonja pojasnio je da se glavnica odnosi na potraživanja Fonda po osnovu ugovora o depozitu zaključenih sa Bobar bankom tokom 2013. i 2014. godine.

TESTNA REKLAMA

Zorbić je pojasnio da su zakonske zatezne kamate obračunate za period od 20. marta 2015. godine do 24. januara 2017. godine, kada je otvoren stečajni postupak u Bobar banci.

Advokat koji zastupa Garantni fond RS Igor Marčetić insistirao je da se potraživanje Fonda uvrsti u tabelu priznatih potraživanja petog isplatnog reda, uz obavezu naknade troškova postupka.

Advokat Bobar banke Vladimir Milošević naveo je da je tužbeni zahtjev neosnovan, obrazloživši da se zatezna kamata ne može obračunavati u toku likvidacije i stečaja.

Presuda u ovom sudskom sporu biće donesena 27. decembra.

Garantni fond RS je tužbu protiv Bobar banke podnio 2017. godine.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: capital.ba

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...