Uskoro nova asfaltna veza Bijeljine i Ugljevika

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić ozvaničili su danas početak radova na izgradnji puta prema manastiru Čanog Krsta u Mjesnoj zajednici Suvo Polje. 

Dionicu dužine 1260 metara koja će biti asfaltirana čine dva kraka – jedan od 710 m i drugi od 550 m. Izgradnjom dužeg kraka, teritorije Grada Bijeljina i Opštine Ugljevik biće povezane afaltnim kolovozom koji je do sada bio makadamski, dok će izgradnjom kraće dionice manastir Časnog Krsta dobiti asfaltni prilaz.

– Bijeljina i Ugljevik imaju odličnu saradnju i ovo nije jedini projekat koji zajedno realizujemo. Asfaltiranje ovog puta, čiju izgradnju finasiramo jednakim učešćem, značajno je, kako za domaćinstava koja se nalaze u rubnim naseljima naših lokalnih zajednica tako i za manastir Časnog Krsta i vjernike koji ga posjećuju – zaključio je gradonačelnik Mićić.

TESTNA REKLAMA

Načelnik Vasilije Perić je istakao značaj puta ne samo za domaćinstava u Suvom Polju i Ravnom Polju, već i za Opštinu Ugljevik jer će put koji spaja Donju Trnovu sa Opštinom sada biti kraći oko sedam kilometara.

Za finasiranje izgradnje puta, čija ukupna vrijednost iznosi 121.680 KM, Grad Bijeljina je obezbijedio 50 odsto sredstava, a drugu polovinu sredstava Opština Ugljevik. Izvođač radova je "Galaks niskogradnja" DOO iz Brčkog, a rok za završetak radova trideset dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...